Metropol ve Mimarlık: LONDRA



Sergi; programın akademik kadrosu, atölye yöneticileri ve öğrencilerinin, VitrA’nın desteğiyle Londra’ya yaptığı keşif gezisi sırasında, Mimar ve Fotoğraf Sanatçısı Cemal Emden’in objektifine takılan görüntülerden oluşuyor. Prof. Dr. İhsan Bilgin’in küratörlüğünü üstlendiği ve 15 Kasım’a kadar açık kalacak sergide, ilk dünya metropolü Londra, “Mülkiyet”, “Altyapı”, “Kurumlar” ve “Şahsiyetler” olmak üzere dört ana başlıkta ele alınıyor.

VitrA’nın, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak, çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla destek verdiği gezi, Bilgi-Mimarlık’ın zorunlu derslerinden “Dünya Kentleri” kapsamında gerçekleştirildi. Londra’ya düzenlenen mimari keşif gezisinin akademik liderliğini, Bartlett School’dan Prof. Dr. Michael Edwards ile Ren-Vestfalya TU’dan Prof. Dr. Gerhard Fehl üstlendi. Geziye, Bilgi-Mimarlık atölye yöneticileri Nevzat Sayın, Han Tümertekin, Murat Tabanlıoğlu, Can Çinici, Mehmet Kütükçüoğlu; akademisyenler Prof. Dr. İhsan Bilgin, Prof. Dr. Sibel Bozdoğan, Doç. Dr. Tansel Korkmaz ve 26 yüksek lisans öğrencisi katıldı.



İhsan Bilgin, Can Çinici. Murat Güvenç, Tansel Korkmaz ve Nevzat Sayın'ın katılımıyla 17.30'da başlayacak olan panelin ardından sergi ziyarete açılacak.

VitrA ile Mimari Keşif
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin “VitrA ile Mimari Keşif” projesi, iki kurumun yenilikçi bakış açılarının ortak bir ürünü... “ARCH 592: Dünya Kentleri” adını taşıyan ders, Türkiye’deki bağımsız ilk mimarlık yüksek lisans okulu olma özelliğini taşıyan Bilgi-Mimarlık’ın zorunlu dersleri arasında yer alıyor. “Dünya Kentleri” mimarisinin irdelendiği ders, 2006 yılında VitrA’nın desteğiyle gerçek bir keşfe dönüştü. VitrA, geleceğin mimarlarının eğitimine katkıda bulunmak ve çağdaş bilgilerle donatılmalarına zemin hazırlamak amacıyla, ARCH 592’nin gerçek hayatla buluşmasına katkıda bulundu. Bilgi-Mimarlık öğrencileri, 2006 yılında Avrupa modernleşmesinin öncülerinden Viyana’yı, 2007’de dünyanın en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri olan Chicago’yu mimari açıdan keşfetme olanağını buldu. VitrA ile Mimari Keşif, 2008’de Londra, 2009’da ise Amsterdam’la devam etti, 2008 yılında santralistanbul’da açılan “Viyana-Chicago” sergisi aracılığıyla izleyicilerle buluştu.

Fotoğraflarını Cemal Emden'in çektiği, küratörlüğünü ise İhsan Bilgin'in üstlendiği sergi pazartesi günleri hariç hergün, 10:00-20:00 saatleri arasında izlenebilir.