Metroport AVM Orta Sınıfa Yönelik Markalara Kiralanıyor

İstanbul ulaşımının ana damarlarından E5 üzerinde Bahçelievler'de inşa edilen Metroport Alışveriş Merkezi'nde 106 dükkânın 60'ı kiralandı, diğerleri ile görüşmeler sürüyor. Metroport Pazarlama Müdürü Hakan Buvan, Alışveriş Merkezi'nin (AVM) kiralama sürecini MLM şirketinin yaptığını söyledi. Hakan Buvan 17 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM'de orta sınıfa yönelik Türkiye çapındaki markaları bir araya getirmeye çalıştıklarını açıkladı. Metroport'ta üç bloktan birini oluşturan AVM'nin 5 Ekim 2007'de açılması planlanıyor. AVM'de 5 salonlu sinema, 5 kafe, 17 fast food ve 2 restoranı olan yiyecek içecek katı, hipermarket, 1200 araç kapasiteli 4 katlı kapalı otoparkı ve 100 araçlık açık otopark da bulunuyor.

Diğer blokta Medicalpark Hastanesi'nin faaliyete geçtiği inşaatın üçüncü bloku ise rezidans olarak planlandı. Toplam 81 bağımsız bölümün yer aldığı rezidansta büyüklükleri 110 ile 240 metrekare arasında değişen 4 tip daire bulunuyor. Natamam olarak teslim edilen rezidansları alanlar, daire tipini kendisi belirliyor. Hakan Buvan "Ticari ruhsatlı daireleri alanlar kendi mimarları ile ister bir artı bir ofis-ev yapabiliyor, ister 3+1 daire yapıyor" dedi. Kafesi, masaj ve saunası, sosyal tesisleri, resepsiyon ve housekeeping hizmetleri ile rezidans özelliği taşıyan binada satılık daire fiyatları 300 bin eurodan başlıyor.

Rezidansa talep avukat ve pilotlardan
Metroport Residence’ta halen 28 dairenin satışı devam ediyor. Adliye ve havaalanına yakınlığından dolayı Metroport'un rezidanslarında ağırlıklı olarak avukatlar ve pilotlar daire alıyor. Hakan Buvan ayrıca firma merkezi şehir dışında olan şirketlerin de hem ofis hem ev olarak kullanmak üzere alım yaptığını açıkladı. Metroport, Mutlu İnşaat, Evren İnşaat, Gül İnşaat, Keleşoğlu Group ve AOG İnşaat konsorsiyumu ile hayata geçirildi.