MHP: "Ankara için Hep Aynı Adayları Çıkarıyorlar"



MHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, "Ankara'yı yönetebilecek kimse yokmuş gibi hep aynı adayları ortaya çıkarıyorlar. Bu adayları liderler değiştirmiyor, ama halk değiştirecek" dedi. Yavaş, Genç Girişim ve Yönetişim Birliği'nde düzenlenen işadamlarıyla tanışma toplantısında yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyelerinde "lider yöneticilik" yapmak gerektiğini söyledi.

Ankara'ya bugüne kadar hizmet etmiş tüm belediye başkanlarını şükranla andığını belirten Yavaş, "Melih Gökçek, Murat Karayalçın gibi bir fobim yok. Seçildikten sonra da rozetimi çıkartıp çalışacağım" dedi. Mansur Yavaş, "Bir belediye başkanının balon patlamak, çatışmak yerine, çatışan kesimleri uzlaştırması gerektiğini" belirterek, seçilmesi durumunda önceki dönemlerden devam eden projeleri bitireceğini ve bunların açılışını o dönemlerin belediye başkanlarıyla yapacağını dile getirdi.

"Karayalçın olursa belediyede kıyım bekleniyor. Gökçek devam ederse ilçe belediyelerinden bazılarıyla kavgaların olacak, çeşitli davalar açılacak. Ben, Ankara'da şeffaf, katılımcı ve herkese aynı mesafede çalışacağım" diyen Yavaş, Genel Müdürlüklerde "işini hakkıyla yapanlarla çalışmaya devam edeceğini" ifade etti. Yavaş, encümenlik görevi için Belediye Meclisi üyeleri arasından seçilecekler arasında bir AK Partili bir de CHP'li olacağını kaydetti.

"İlk işim borcu ödemek"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yavaş, Beypazarı'ndaki 10 yıllık belediye başkanlığı dönemine dair hakkında tek bir şaibeli konunun bulunmadığına dikkat çekerek, "Ankara'da yarışın Gökçek-Karayalçın arasında olacağı gibi izlenim yaratıldığı" belirtilerek yöneltilen soru üzerine, "Ankara'yı yönetebilecek kimse yokmuş gibi hep aynı adayları ortaya çıkarıyorlar. Bu adayları liderler değiştirmiyor, ama halk değiştirecek" diye konuştu.

Ankara'da belediye kaynaklarının iyi kullanılmadığını, seçilirse ilk işinin Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borç sorunun çözmek olduğunu anlatan Yavaş, başkentin su ihtiyacı için de tek çözümün Gerede Işıklı Barajı olduğunu, Gerede suyu gelene kadar vatandaşa 2-3 TL gibi cüzi bir fiyata damacana su imkanı sağlayacaklarını bildirdi.

Yavaş, "Çünkü, fakir vatandaş 7-8 TL verip damacana alamıyor, bu suyu içmek zorunda kalıyor" dedi.

Seçilmesi durumunda, belediye ile organize sanayi arasındaki sorunun ortadan kalkacağını anlatan Yavaş, "Ergenekon" davasıyla ilgili soru üzerine,"konunun herkesin gözü önünde olduğu, hukuka güvenmek dışında başka bir şans olmadığı" yorumunda bulundu.