MHP İstanbul'da Gölge Belediyecilik Yapacak



MHP İstanbul İl Kongresi öncesinde partinin tabanından yetişen Nusret Okumuş, medya mensupları ile The Marmara Oteli’nde buluştu. Nusret Okumuş, burada yaptığı açıklamada, MHP’nin İstanbul’da ağırlığını daha fazla hissettirmesi için üye kaydına ağırlık vereceklerini söyledi. Okumuş, şu anda 30-40 bin civarında üyelerinin olduğunu kaydederek “Hedefimizi 2010’da üye sayımızı 400 bine çıkarmaktır” dedi.

Nusret Okumuş, MHP’nin İstanbul’daki eksikliklerini bildiklerini ifade ederek, belediciliğe ağırlık vereceklerinin altını çizdi. “Gölge Belediyecilik” başlığı altında çalışmaların yapılacağını anlatan Okumuş “Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yaptıkları faaliyetleri daha yakından inceleyeceğiz. İtirazlarımız ve önerilerimiz olacak. Bazı belediyelerin meclislerinde olmasak dahi hazırlayacağımız “gölge belediyecilik” ekiplerimiz ile yapılanları detayına kadar inceleyeceğiz. İstanbul’da bu anlamda yeni bir hareket başlatacağız. MHP İstanbul, belediyecilikte daha aktif tavır alacaktır” diye konuştu.

MHP’nin kadınları saflarına katmak için de İstanbul’da hareket planı hazırladıklarını anlatan Okumuş, yönetim anlayışlarının modern dünyayla ters düşmeyeceğini vurguladı. Okumuş şöyle devam etti: “Üçgen yani tepeden dikte edilerek, emir komuta zinciri ile yönetim anlayışı bitmiştir. Artık aklın öne çıktığı çağdayız. Herkes kendi sözünü söyleyecek ve kararlar ona göre alınacaktır. Herkes fikirlerini eşit olarak aktaracak, yatay düzlemde bir yönetim anlayışını hakim kılacağız. Partimiz, CHP ile birlikte toplumda daha erkek egemen partiler gibi algılanıyor. Biz MHP İstanbul’da bu algıyı değiştireceğiz. Kadınlarımıza kapılarımızı ardına kadar açarak, onların partimizde görev almalarını üye olmalarını sağlayacağız.”