MHP’li İmar Komisyonu Üyeleri İstifa Ediyor



Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi imar komisyonu üye seçiminde yaşanan kriz durulmuyor. MHP’nin aday göstermesine rağmen, AKP’lilerin oylarıyla imar komisyonuna katılması engellenen MHP’li İbrahim Uyar, MHP lideri Devlet Bahçeli’yle görüştü. Bahçeli, “Mücadeleye devam edilecek, MHP grubunun istediği isimler dışındaki isimler istifa edecek” talimatı verdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin ilk gününde yaşanan imar komisyonu üye seçiminin yankıları sürüyor. Geçtiğimiz bir yılda MHP’nin imar komisyonu üyesi olan İbrahim Uyar’ın partisi tarafından aday gösterilmesine rağmen, AKP’li üyelerin aday olmayan bir MHP’li üyeye oy vermesiyle başlayan krize MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli el attı.

Bahçeli, önceki gün Uyar’la görüşmesinde “Melih Gökçek’in talimatıyla seçilen arkadaşlar hemen istifa edecek. Grubun istediği isimler seçilene kadar mücadele edilecek” talimatını verdi.

Bahçeli’nin özellikle kentsel dönüşüm kararlarıyla ilgili dikkatli olunması konusunda uyardığını ve konuyu yakından takip ettiğini belirten Uyar şöyle konuştu:

“Sayın Bahçeli tüm arkadaşlarımızın değerli olduğunu belirtti. Ancak Melih Bey’in talimatıyla seçilen MHP’li iki imar komisyonu üyesinin istifa etmesini istedi. Onlar da gereğini yapacak. Grubun istediği isimler seçilene kadar mücadele etmemizi istedi. Grup Başkan Vekilimiz Hami Bey her ay raporları Genel Başkanımıza sunuyor. Kentsel dönüşümle ilgili konuları Devlet Bey yakından takip ediyor.”

Önceki gün yapılan imar komisyonuna AKP’lilerin seçtiği MHP’li iki üyenin de katılmadığını, kendisinin gözlemci olarak katıldığını belirten Uyar, “Bundan sonra da katılmaya devam edeceğim. Maddeler geldikçe konuşacağım” dedi.

Saray’da büyük rant iddiası

İmar komisyonu toplantısında üye olarak yer almamasından faydalanılarak yapılan bir imar değişikliğiyle Saray’da bir kooperatifin arsasındaki değerin 10 kat artırıldığını iddia eden Uyar şunları söyledi:

“Saray’da bulunan Gümüşoluk-Kurusarı bölgesindeki 4 bin 100 dönümlük arazi kamu çıkarı olmamasına rağmen kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. Buraya Polis Koleji yapılmak istendiği halde Maliye’den bölge imarsızken bir kooparatif metrekaresi 7-8 TL’ye aldı. Kooparatife ait 2 bin dönüm alandan imar geçirildi ve 1.40 oranında yapılaşma izni verildi. Vatandaşın olan 2 bin 100 alana ise 0.50 yapılaşma izni verildi.

Yani alanın yüzde 45’inin sahibi olan kooparatife 5 bin konut hakkı tanınırken, yüzde 55’i vatandaşa ait alana 2 bin konut hakkı verildi. Kooparatif alanında ayrıca 2.5 emsalli bir kaç tane ticaret alanı ve akaryakıt istasyonu izni verildi.

Metrekaresi 7-7.5 TL olan arsanın metrekaresi 70 TL’ye çıktı. kısa bir süre içinde kooparatife 10 kat avantaj sağlanmış oldu. Bu işin peşini MHP grubu olarak bırakmayacağız. Hukuki olarak hakkımızı arayacağız.”