Michel Rojkind kimdir

1969 yılında Mexico City'de dünyaya gelen Michel Rojkind Halpert, 1989-1994 yılları arasında Universidad Iberoamericana'da mimarlık ve şehir planlama eğitimi aldı.

 

Eğitimini takiben 5 yıl boyunca serbest mimarlık yapan Rojkind, sonrasında Isaac Broid ve Miquel Adria ile birlikte Adria+Broid+Rojkind mimarlık ofisini kurdu ve 4 yıl da bu ofis çatısı altında çalışmalarını sürdürdü.

2002 yılına gelindiğinde Rojkind, çağdaş toplumun karşı karşıya olduğu zorlukları keşfetmek, salt işlevselliğin ötesine geçen ilgi uyandırıcı deneyimler tasarlamak ve her projenin içerdiği karışıklık ile daha derin bir bağ kurabilmek amacıyla kendi bağımsız mimarlık ofisi ‘Rojkind Arquitectos S.C.’yi kurdu.

 

Ofis, 2005 yılında Architectural Record dergisi tarafından dünyadaki on ‘Tasarım Öncüsü’ firmadan biri olarak gösterildi.

 

Yayıncılık faaliyetleri

 

Dünya çapında pek çok mimari ve tasarım yayınının (kitaplar, dergiler, gazeteler ve internet siteleri) düzenli katkıcıları arasında yer alan Rojkind, çeşitli mimarlık ve sanat dergilerinde konuk editör görevi üstlendi.

 

Uluslararası bağlantıları ve akademik çalışmaları

 

Çeşitli üniversitelerde konuk öğretim üyesi olarak dersler veren Rojkind, aynı zamanda uluslararası pek çok sergiye de katıldı.

 

Halen; World Architecture News (WAN), World Architecture Festival (WAF) ve Institute for Advanced Architecture of Catalonia’da (IAAC)/‘The Self Sufficient City” (Kendine Yeten Şehir) jüri üyeliği görevini sürdürüyor.

 

Yarışmalar ve Ödüller

 

Rojkind son dönemde, Kanada, Kuveyt, Çin, Dubai, Singapur ve İspanya başta olmak üzere birçok büyük ölçekli uluslararası yarışmaya davet edildi.

 

‘SCI-Arc Future Initiatives Network’ üyesi olan Rojkind aynı zamanda 'Emerging Voices 2010' (Yükselen Sesler 2010) ödülünün de sahibi. Rojkind’in en yeni ve en dikkat çekici konferansları arasında ‘TEDx’ (2010) ve ‘3. Holcim Sürdürülebilir Yapılar Forumu’ (3rd Holcim Forum for Sustainable Construction, 2010) örnek gösteriliyor.

 

Bunun yanı sıra Rojkind Arquitectos bünyesinde; 2009 Ordos Ödülü (Çin), 2007 ve 2009 Marcus Ödülü (ABD), 2006 ve 2008 Chernikhov Ödülü (Rusya) gibi pek çok uluslararası ödülde aday gösterildi.

 

Son olarak, Los Angeles Times gazetesi tarafından hazırlanan ‘2010’da İzlenecek Yüzler’ (Faces to Watch in 2010) listesine yer aldı.