"Milas Çomakdağ"



Milas/Labraunda antik kenti ve Çomakdağ yöresinin özgün köy evlerine ilişkin Ali Konyalı’nın fotoğraflarından oluşan sergi, Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşuyor.

Karia kralı Maussollos’un inşa ettirdiği ve Anadolu’nun Antik Dönem tarihi bakımından büyük önem taşıyan Labraunda, Karia’nın kutsal kenti olması nedeniyle dinsel mimari bakımdan özgün ve görkemli yapıları barındırmaktadır. Geçmişi Karia, Roma, Bizans dönemlerini kapsayan Labraunda’da hayat bu dönemlerden sonra da devam ediyor; burasını yayla olarak kullanan yakındaki köylüler adına Kocayayla diyorlar.

Aynı zamanda Labraunda yakınındaki Çomakdağ köyleri de özgün karakterlere sahip. Özellikle, kırsal mimari bakımından, dağların üst kesimlerinde son derece kısıtlı olanaklarla ve Labraunda’daki duvar tekniği ile yaptıkları evler ve süslemeleri benzersiz özellikte...

Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA), İsveç Araştırma Enstitüsü, Milli Reasürans Sanat Galerisi, İsveç Uppsala Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen sergi, 5 Aralık 2012 - 12 Ocak 2013 tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi'ndeizlenebilir.