Milas’ta Örnek Koruma



TMMOB Mimarlar Odası Milas Temsilciliği tarafından bir süre önce satın alınan tarihi Milas evi, odanın temsilcilik binası ve lokali olarak kullanılmak üzere restore ettirildi. Uygulamanın, tarihi Milas evlerinin korunması konusunda diğer meslek odalarına da örnek oluşturması isteniyor.

Türk mimarlık tarihinde kendine özgü bir yeri ve önemi olmasına karşın çeşitli nedenlerle yıkılma ve yok olma aşamasına gelen Milas evlerinin kurtarılması konusunda Mimarlar Odası tarafından örnek bir adım atıldı. 2001 yılında oda temsilciliği tarafından satın alınan tarihi bir Milas evi, odanın temsilcilik binası ve lokali olarak kullanılmak üzere restore ettirildi. 200 bin liraya mal olan restorasyon sonrasında yıkılmaktan kurtarılarak yeniden yaşama döndürülen tarihi ev, şimdi konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Mimarlar Odası Milas Temsilciliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sinemci, “Biz aslında atamayla geçici olarak görevlendirilmiş bir yönetimiz. Buna karşın böylesine önemli bir karar alarak uygulamaya koyduk. 2001 yılında oda temsilciliğimiz tarafından satın alınan Hocabedrettin Mahallesi, l. Sakarya Sokaktaki Körpezliler Evi'nin restorasyonunu başlattık. Umarım bizim bu girişimimiz diğer meslek odalarına da örnek olur ve onlar da satın alacakları birer eski Milas evini yıkılmaktan kurtararak yaşama döndürürler” diye konuştu.