"Millet Bahçesi Projeleri Dönüm Noktası Oldu"



İstanbul, Eskişehir ve Bursa'da yürütülen TOKİ projelerini inceleyen TOKİ Başkanı Turan, eski statların Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi projesiyle ilgili imzayı Eskişehir'de attı. Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan 54 bin metrekarelik Eskişehir Atatürk Stadyumu, yeşil alana dönüştürmek üzere Türk Dünyası Vakfı'na devredildi.

İlk adım Eskişehir'de
TOKİ Haber'de yer alan habere göre, eski statların 'Millet Bahçesi'ne dönüştü 'ölmesinde ilk adım Eskişehir'de atıldı. 54 bin metrekarelik eski Eskişehir stat alanının Millet Bahçesi yapılması için TOKİ ve Türk Dünyası Vakfı protokol yaptı. Turan, mevcut stadın yıkım işlerini Eskişehir Valiliği iş birliğinde gerçekleştireceklerini ifade ederek, Millet Bahçesi yapımı için Türk Dünyası Vakfı'yla Koordinasyon içinde olacaklarını, inşa surecinde teknik destek sağlayacakları söyledi. Millet Bahçesi projelerinin Türkiye'de şehircilik tarihi ve felsefesi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydeden TOKİ Başkanı, projelerle yeni bir sürecin başlayacağını, şehircilik anlayışının bir üst kimlik kazanacağını söyledi. Millet Bahçelerinin inşa sürecine destek vereceklerini açıklayan Turan, Türkiye genelinde toplamda 713 milyon metrekare büyüklüğündeki 15 stadın Millet Bahçesi olarak hizmete sunulacağını kaydetti.

15 stat dönüşecek
Turan, Millet Bahçesi projesinin, yaşadığı kente dair endişe duyan vatandaşlar için devrim niteliğinde bir çalışma olduğunu belirterek, "Elimizdeki stat arazilerini Millet Bahçesi olması için hâzineye devrediyoruz. Batman, Malatya, Sivas, Trabzon Akçabaat, Giresun, Hatay ve Samsun statlarını hâzineye devredeceğiz. Ayrıca, daha önce satışı gerçekleştirilen Sakarya ve Diyarbakır statları için de çalışmalar devam ediyor. Bu statlar da Millet Bahçesi olacak" dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu