Milli Reasürans Sanat Galerisi, Yeniden Çağdaş Alman Fotoğraf Sanatına Bakıyor



Milli Reasürans Sanat Galerisi, Düsseldorf Sanat Akademisi’nden Hilla ve Bernd Becher’in öğrencilerinin fotoğraflarıyla oluşturulan “Mesafe ve Yakınlık”, “Temsil Eden / Temsil Edilen” sergilerinden sonra, bir kez daha Alman fotoğraf sanatına bakıyor. “Tüm Şehir” sergisi, son yıllarda gelişen canlı, çok yüzlü ve belirli bir bölge ya da egemen üslupla ilişkilendirilmesi mümkün olmayan yeni Alman fotoğraf sanatına ilişkin eserleri sunuyor.

İFA ve Goethe-Institut Istanbul işbirliğinde gerçekleştirilen, küratörlüğünü ise Matthias Flügge’nin üstlendiği “Tüm Şehir” sergisi ismini, Max Ernst’in aynı adlı yapıt serisinden ödünç alıyor. Almanya, sanatsal fotoğrafçılığa adanan yeni bir sergi serisinin parçası olan etkinlik, belgesel nitelikteki anların sanatsal yorumlarla karşılaştığı öznel fotoğrafçılığın örneklerini bir araya getiriyor.



Sergi, günümüzde imaj yapımında yaygın olan dijitalleşmenin aksine, gözlemlenen, işlenmemiş, fotografik imgelere ve bu imgelerin fotokimyasal üretiminin estetik özelliklerine kendini adayan altı sanatçının işlerinden oluşuyor. Sanatçılar, şehir kültürü ve şehir yaşamı gibi konuları ele alıyor ve merkeziyle, çeperiyle kendi şehirlerini, tamamen bireysel perspektiflerle tasvir ediyorlar. Dolayısıyla günümüz Almanya’sının kültürel tavırlarına ve sosyal, siyasi durumlarına ışık tutuyorlar.

Zoltán Jókay, Andreas Rost, Maria Sewcz, Ulrich Wüst, Tomo Yamaguchi ve Eva Bertram’ın fotoğraflarından oluşan sergi kapsamında küratör Flügge, 13 Ocak 2010 tarihinde ve 17.00 – 18.00 saatleri arasında bir sergi turu gerçekleştirecek.

“Tüm Şehir”, Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde 13 Ocak 2011 - 28 Şubat 2011 tarihleri arasında görülebilir.