Milyarlar Harcanan Otogar Çürümeye Terk Edildi



İHA'nın haberine göre, Viranşehir ilçesinde İlçenin Emiroğlu Mahallesinde Viranşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehirlerarası otobüs terminali, yaklaşık iki yıldan beri açılamadı.

Daha önce kavşak sorunu nedeniyle açılamadığı belirtilen otogarda kavşak sorunu çözüldü ama otogarın işletim yetkisinin Büyükşehir Belediyesi'ne geçmesinin ardından çürümeye terk edildi.

Vatandaşların tepkisi üzerine Viranşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, yeni yapılan otogarda incelemelerde bulundu.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Sığırcı, "Şu an burada yaptığımız inceleme sonucu içler açısı bir manzarayla karşılaşmış bulunmaktayız. Yaklaşık 15 dünümü üzerine kurulan bölgemizin sayılı otogarı olan bu tesis, yaklaşık muhammen bedeli eski parayla 7 trilyona yaptırılmıştır. Ancak 2 yıldan beri açılışı yapılmayan bu tesis, gördüğünüz gibi hayvan barınağına dünmüş, içi hayvan dışkısıyla dolmuş, lambalar, klimalar ve tavanların her yeri yıkılıp yağmalanmış. Bana necilik, vurdumduymazlık bu gözelim otogarı kendi kaderine terk etmiştir.

Bizler Kent Konseyi olarak Viranşehir halkından ricamız, bu güzelim tesise sahip çıkmalarını ve yetkililerden hesap sormasını istiyoruz. Çünkü heba olan bu para hepimizin parasıdır. Bu parayı çarçur eden anlayışa diyoruz ki gelin görevinizi yapın. Aksi halde elimiz sürekli yakanızda olacaktır. Ve bu gibi konuların takipçisi olacağız.