Mimar Murat ve Sema Soygeniş YEM'de



YAPI-ENDÜSTRİ MERKEZİ ETKİNLİKLERİ ARALIK AYINDA DA DEVAM EDİYOR...

Çağdaş Tasarım Yapı-Endüstri Merkezi'nde Sergileniyor
30 Kasım - 18 Aralık 2004 Kesitler 1991- 2004 / Sema - Murat Soygeniş

Mimar Sema ve Murat Soygeniş'in endüstri yapıları, konutlar, kentsel tasarım projeleri, mobilya tasarımı örneklerini bulunduran "Kesitler 1991-2004" Sergisi, 30 Kasım-18 Aralık 2004 tarihleri arasında Yapı-Endüstri Merkezi sergi holünde sanatseverlerle buluşuyor.

Ürüne olduğu kadar sürece de odaklanan sergide, eskizler, fotoğraflar, çalışma maketleri, bilgisayar modelleri bu süreci yansıtıyor. Ölçeği ne olursa olsun sergilenen projelerin ortak noktasında tasarım elemanlarının renklerle, alışılagelmiş malzemelerle yalın şekilde detaylandırılarak parçalılığın vurgulanması yatmaktadır. Kentsel tasarım projesi, küçük bir iç mekan düzenlemesi, yada bir depolama modülü, kısacası her tasarım ürünü ilk bakışta elemanlarına ayrıştırılabilen parçaları sergiler.

Mimar ve öğretim üyeleri, Sema ve Murat Soygeniş (Bahçeşehir Üniversitesi / Yıldız Teknik Üniversitesi), mimarlık eğitimlerini İstanbul (İTÜ) ve Buffalo, New York'ta (SUNY) tamamladıktan sonra 1990'da kendi mimarlık stüdyolarını oluşturana kadar ABD'de çalıştılar. 1982'den beri ürettikleri, çeşitli ödüller alan projeleri dergi, kitap ve gazetelerde yayınlandı. Ayrıca bu projeler Türkiye ve ABD'de sergilendi.