Mimar Sinan Köprüsü'nde İki İnatçı Keçi



Büyükçekmece’deki 443 yıllık tarihi Mimar Sinan Köprüsü ve Kültür Parkı çevresindeki 18 kaçak işyeri ve tesisten 14’ü yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi, yüzde 95 doluluk oranına sahip Büyükçekmece Gölü’nün taşkın riski taşıdığını söylerken, Büyükçekmece Belediyesi ise 2010 Avrupa Başkenti faaliyetlerinin yapılacağı alanların da yıkıldığını öne sürürek yıkıma karşı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi dün sabah saatlerinde 443 yıllık tarihi Mimar Sinan Köprüsü üzerinde bulunan kaçak yapıları yıkmak için harekete geçti. Kaçak işyerlerine gelen ekipler, kamu arazisine yapılan ve çoğu kafeterya olan 14 yapıyı yıktı. Yıkıma direnen bir kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bazı işyeri sahipleri ağladı. İki işyeri mahkemenin alınan durdurma kararıyla yıkılamadı. Bir işyeri ise sahibinin yıkacağını taahhüt etmesi üzerine yıkılmadı.
Büyükşehir Belediyesi yıkımla ilgili bir açıklama yaparak yüzde 95 doluluk oranına sahip Büyükçekmece Gölü’nde taşkın riski olduğunu belirtti ve “Kaçak yapılar yıkıldı” dedi.

Büyükçekmece Belediyesi ise yıkıma karşı çıktığını şöyle açıkladı: “Burası Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin yapıldığı bir alandı. 2010 Kültür Başkenti İstanbul için dünyanın 38 ülkesinden sanatçıları bu festivalimize davet etmiştik. Konuklar bu evlerimizde o yörelere özgü yemeklerin tadına varabiliyordu. İstanbul’da bunca betonerme kaçak yapı varken, kültürel hizmet amacı taşıyan bu mekanların yıkımı anlaşılır gibi değil.”