'Mimariler' Sergisi Açıldı



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Taksim Sanat Galerisi, İFSAK 20. İstanbul Fotoğraf Günleri kapsamında düzenlenen Özer Kanburoğlu'nun 'Mimariler' sergisine ev sahipliği yapıyor. Srrgi, 17-30 Kasım 2004 tarihleri arasında Taksim Sanat Galerisi Alt Salonunda gezilebilir.

Her türlü dış etki ve saldırılardan korunmak insanoğlunun yaptığı ilk reflekslerden biri oldu. Bu amaçla ilk sığındığı yerler ağaçların yüksek dallarını ya da kovukları oldu. Daha sonra yaşamını, bulduğu mağaralarda sürdürmeye başladı. Yüzyıllar ilerledikçe gelişen insan zekası ve yaşamı güçleştiren doğal koşullar, insanoğlunu hem daha sağlam bir barınma yeri yapmaya, hem de gelişen ihtiyaçlarla birlikte konut dışı yapılar (köprü, su kemeri, baraj, geçit, ibadet yeri v.b.) yapmaya zorladı.

Bugün çok çeşitli dallarda gerek duyulan yapı yapma süreci de, bu şekilde başlamış oldu. Çeşitli amaçlar için yapılması gereken yapıların inşaası ile birlikte, mimarlık bir meslek dalı olarak ortaya çıktı. Önceleri usta çırak ilişkisiyle başlayan ve yüzyıllar boyunca da böyle devam eden mimarlık eğitimi, ilerleyen çağlarda büyük değişimlere uğradı. Günümüzde artık akademide eğitim almış uzmanlar tarafından yürütülen mimarlık mesleği, daha rasyonel daha kullanıma uygun yapıların yapılmasına olanak sağladı. Bu süreçle birlikte klasik, neo klasik, gotik, barok, modern ve postmodern üsluplar ortaya çıktı ve bu üsluplar mimariye de yansıdı.

İFSAK 20. İstanbul Fotoğraf Günleri hakkında ayrıntılı bilgi için: www.ifsak.org adresini ziyaret edebilirsiniz.