Mimarlar Yapıları Gezdiriyor - Doğan Tekeli ile Metrocity

Fotoğraf: Cemal Emden
Doğan Tekeli ve Sami Sisa tarafından tasarlanan Metrocity'ye yapılacak mimari gezinin ardından, yapının mimarı Doğan Tekeli'nin katılımı ile kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

İstanbul'un merkezinde çarşı, büro ve konut işlevlerini bünyesinde barındıran Metrocity kentin omurgası sayılabilecek kadar güçlü bir aksın üzerinde konumlanmış. Buna ek olarak metro bağlantısı ile de günlük yaşamın içinde önemli bir buluşma noktası konumunda. Kapsamlı programı, kent içindeki konumu ve kitlesi nedeniyle kente katılımı açısından son derece önemli bu yapıyı farklı bir gözle görmek, Türk mimarlığının üstatlarından Doğan Tekeli'nin tecrübesinden yararlanmak için bu geziyi kaçırmayın.

*Kontenjanın sınırlı olması nedeniyle YEM'e kayıt olunması önemle rica olunur.
Etkinliğe katılmak için: Serap Eltutan 0212 219 39 39

DOĞAN TEKELİ
1929 yılında Isparta'da doğan Doğan TEKELİ, 1952 yılında bitirdiği İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nün ardından bir süre İzmir Belediyesi proje bürosundan Rıza AŞKAN'ın bürosunda çalışmış ve 1954 yılında Sami SİSA ile birlikte ilk büroları SİTE'yi açmıştır. Aynı zamanda pek çok akademik görevlerde bulunmuş olan TEKELİ, ulusal ve uluslararası kurullar ve jürilerde üyelik yapmıştır. TEKELİ-SİSA ortaklığı birçok yarışmadan 26 birincilik ödülü, 43 kadar mansiyon kazanmıştır. TEKELİ, halen bürosunda çalışmalarını sürdürmektedir.

Yer: Metrocity, Levent
Tarih: 9 Mart 2006, Perşembe
Saat: 14:00-18:00


Doğan Tekeli ile Metrocity üzerine yapılmış röportajı okumak için tıklayınız.