Mimarlardan "Ana Ulaşım Planı" Tepkisi!



Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, okul yapılarının artık "kampüs" yerine "külliye" yapısına dönüştürülmeye çalışıldığını söyledi. Hakkan, Gazi Üniversitesinde öğrenciler tarafından yapılan kilise maketlerinin dekanlık ve bölüm başkanlığı talimatıyla da kaldırıldığını belirtti.

"Yayaların yok sayıldığı bir plan kabul edilemez"

Büyükşehir Belediyesinin yine Gazi Üniversitesine hazırlattığı "Ana Ulaşım Planını" eleştiren Ali Hakkan, planın bir bütün olarak değil parça parça oluşturulduğunu söyledi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in akşam aklına geleni sabah proje olarak uyguladığını belirten Hakkan, "Bir belediye başkanı 50 yıllık ulaşım planı oluşturamıyorsa bu işi bırakmalı. Yayaların yok sayıldığı bir plan kabul edilemez" dedi.

"İhalelerde cemaat ilişkisi ön plana çıkıyor"

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Tezcan Karakuş Candan da, önce çevrelerin değiştirildiğini sonra da toplumun değiştirildiğini dile getirdi. Mimari yapıların inşa aşamasında ihalelerde cemaat ilişkisinin öne çıktığını belirten Candan, mimarların projelerinde Osmanlı ve Selçuklu dönemleri izlerinin taşınmadığı taktirde ihale verilmediğini söyledi.

"Gazi Üniversitesi iktidarın istediği yönde projeler yapıyor"

Son dönemde Gazi Üniversitesinin öne çıktığını belirten Candan, AOÇ'den Gazi Üniversitesine arazi tahsis edildiğini söyledi. Bütün projelerin Gazi Üniversitesine yaptırıldığının altını çizen Candan, üniversite yönetiminin iktidarın istediği yönde projeler hazırladığını ifade etti.