Mimarların Tercihi Rodeca Yarı-Saydam Duvar ve Çatı Sistemleri



Dünyanın önde gelen mimarlarının tercih ettiği, değerli mimari ödül almalarına destek sağlayan Rodeca İç/Dış Cephe ve Çatı Sistemleri yatırımcılarına da sürekli yüksek tasarruf ve prestij kazandırıyor. Yarı-saydam yapı malzemeleri sektöründe uzman Rodeca, 46 yıllık Alman üretim tecrübe ve kalitesiyle yaklaşık 4 yıldır Türkiye’de.

Rodeca’nın 12 katman-60 mm kalınlık ve 24 metre uzunluğa varan ölçülerde üretebildiği iç-dış cephe panelleri ve özel çatı sistemlerinin, tüm binalarda RAL renklerinin hepsinin gerek tek renk gerekse de tek üründe çift renkli olarak kullanılabiliyor. Normal camdan 280 kat kadar daha dayanıklı olan Rodeca Panelleri, yüzde 85’e varan ışık geçirgenlik, yüzde 99,9 UV ve yüzde 75 de kızılötesi koruması sağlıyor.  

Hızlı monte edilebilen ve yüzde 100 geri dönüşümlü Rodeca Paneller, Smartskin teknolojisiyle sürekli enerji tasarrufu sağlıyor. Rodeca Paneller, böylece yüksek LEED / BREEAM sertifikası puanlarını da beraberlerinde getiriyor.

Rodeca Panelleri’nin tümü çok katmanlı ve katmanlarının çapraz olmayan yapısı, tüm yıl boyunca ısı yalıtımının, özellikle panelin iç bölümlerindeki ultra-ince yatay katmanlar arasında sağlanmasını, sürekli bir “termos etkisinin” oluşmasını sağlıyor.

Hammaddesi ve üretim yapısı gereği yangının yayılmasını önleyip, hızla sönmesine destek olan Rodeca Panelleri, bu özelliği ile dünyadaki onlarca uçak hangarı, lojistik merkezi, okul, hastane, spor salonu, hatta parke, yanıcı yapıştırıcı fabrikası gibi çok sert yangın standartları gerektiren binalarda tercih ediliyor.

Rodeca Panelleri, Türkiye’de giderek artan dolu olaylarında meydana gelebilecek hasara karşı en az 10 yıl süreli Avrupa Garantisi veriyor. Panellerin moleküler yapıları, dolu ve dolu gibi olayların yaratabileceği hasara karşı Rodeca’nın, dünyanın en dayanıklı yarı-saydam malzemelerini üretebilmesine olanak sağlıyor.

Panelleri ve tüm aksesuarları, proje bazlı olarak Almanya ve İtalya’da üretilen Rodeca İç/Dış Cephe ve Çatı Sistemleri’nin üretimi ortalama 4 hafta, Türkiye’ye transferi ise ortalama 1 bir hafta sürüyor. 

@referanskodu:06.02.2017@