Mimarlık Dünyası Mayısta Sofya'da Buluşuyor



Uluslararası Mimarlık Akademisi (International academy of architecture, IAA), Bulgaristan Mimarlar Birliği (Union of archtects in Bulgaria, UAB), Sofya Mimarlık, Mühendislik ve Jeodezi Üniversitesi (University of architecture, Civil engineering and geodesy UACEG) tarafından ve Bulgaristan Cumhuriyeti, UIA, UNESCO’nun katkılarıyla düzenlenen, bütün dünyadan profesyonel mimarların ve teorisyenlerin katıldığı uluslararası bir forum olan Dünya Mimarlık Triennial’i, çağdaş mimarlık ortamının yaklaşımlarına ve başarılarına bir panorama oluşturmayı hedefliyor.

Pek çok etkinliğin gerçekleştirileceği buluşmanın etkinlik programı:

Forum: “Globalleşme ve Mimari Değerler”

Davetli katılımcılar: Richard England (Malta) ,Cettina Gallo (İtalya), Jan Hoogstad (Hollanda),Benjamin Mouton (Fransa),Manfredi Nicoletti (İtalya), Kiyonori Kikutake (Japonya), Alexander Kudryavtsev (Rusya), Louise Noelle Mereles (Meksika), Miguel Pereira (Brezilya), Lilo Popov (Bulgaristan), Joseph Rykwert (ABD),Brian Spencer (ABD), Georgi Stoilov (Bulgaristan), Luka Zevi (İtalya)

Usta Mimarların Konferansları

Davetli katılımcılar: Ahmet Vefik Alp, Emilio Ambasz, Tadao Ando, Alberto Campo Baeza, Andrey Bokov, Mario Botta,Santiago Calatrava, Duglas Cardinal, Vakhtang Davitaya, Justus Dahinden, Balkrishna Doshi, Martin Drahovsky, Eric Van Egeraat, Peter Eisenman, Jury Gnedovsky, Teodoro Gonzalez De Leon, Hiroshi Naito, Nicholas Grimshaw, Zaha Hadid, Shizuo Harada, Steven Holl, Toyo Ito, Helmut Jahn, Ricardo Legorreta, Imre Makovetz, Jean Nouvel, Frank O.Gehry, Kas Oosterhuis, Cesar Pelli, Yuri Platonov, Bart Prince, Alexanros N.Tombazis, Aymeric Zublena.

Sergi – Mimari Proje ve Yapı Yarışması

Yarışma Temaları: Geleceğin Mimari Strüktürleri, Yenilikler ve Geleneksel Mimarlık, Mimari Kimlik, Mimarlık ve Ekoloji, Sürdürülebilir Kentler.

Katılımcıların mimari proje ve yapıtlarını 3mmlik A1 formatındaki paftalarda teslim etmeleri gerekmektedir. Her katılımcı en fazla 2 projesiyle (proje başına 2 pafta olacak şekilde) katılabilir. Yazılı dokümanların İngilizce olması, projenin başlığı ve yeri hakkında bilgi vermesi, teslim edilen pafta sayısını, mimarın kimliğini ve projenin ya da yapının tarihini belirtmesi gerekmektedir. Teslim edilen projeler özel profesyonel bir ekip tarafından incelenecektir. Değerlendirme sonrasında Grand Prix Interarch 2006 ödülünün yanı sıra 3 adet birincilik ödülü, Bulgar ve Yabancı enstitülerin ödülleri, Laureate Diploma ödülü verilecektir.

Uluslararası Değerlendirme Jürisi:
Georgi Stoilov (Bulgaristan) - President, Jan Hoogstad (Hollanda), Kiyonori Kikutake (Japonya), Manfredi Nicoletti (İtalya), Yuri Platonov (Rusya), Pierre Andre Dufetel (Fransa), Ahmet Vefic Alp(Türkiye)

Sekreterya: Todor Boulev(Bulgaristan)

Sergi – Mimari Kitap ve Dergi Yarışması
Mimarlık alanında 2002 senesinden sonra basılmış dergi ve kitapların değerlendirileceği yarışmanın sonucunda 3 adet Laureate`Diploması ödül olarak verilecektir.

Uluslararası Değerlendirme Jürisi:
Konstantin Boiadjiev (Bulgaristan) - President; Brian Spencer (ABD); Richard England (Malta),Vaktang Davitaia (Gürcistan), Wielhelm Kucker (Almanya).

Sergi – Önemli Mimarlık Okullarından Seçilen Diploma Projeleri
Mimarlık okulları tarafından gönderilecek 5 adet A1 formatında diploma projesi içinden en iyi sunumu olan proje Onur ödülü alacaktır.

Yarışma – ECO-Scyscriper Yarışması
Yarışmanın programı ilgilenenlere ayrıca gönderilmektedir.

Sergi – Çağdaş Dünya Mimarlığının Öncü Usta Mimarlarının Sergisi – IAA Üyeleri

Genel Program:

14 Mayıs Pazar

15:00 Interarch’2006 resmi açılışı / Sergi açılışları
17:00 – 19:00 Usta Mimarların Konferansları
19:00 Açılış Kokteyli

15 Mayıs Pazartesi
9:00 –13:00 Forum:“Globalleşme ve Mimari Değerler”
15:00 –18:00 Usta Mimarların Konferansları

16 Mayıs Salı
9:00-13:00 Forum:“Globalleşme ve Mimari Değerler”
15:00 –18:00 Usta Mimarların Konferansları

17 Mayıs Çarşamba
9:00-13:00 Usta Mimarların Konferansları
15:00 –17:00 Usta Mimarların Konferansları
17:00-18:00 Interarch’2006 kapanış seremonisi
20:00 İlkbahar Mimarlık Festivali