Mimarlık, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Ekim Sayısı Çıktı!



YAPI Dergisi’nin EKİM sayısında, tasarımı HAS Mimarlık/Nbbj ortaklığında yapılan Büyük Efes Oteli projesine geniş yer veriliyor. Dergide ayrıca Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

Yolsuzluk Odağı Plan Değişiklikleri

Doğan Hasol, derginin Ekim sayısındaki “Yolsuzluk Odağı Plan Değişiklikleri” başlıklı yazısında “En doğru çözüm, Hilton Oteli ve arsasının bir an önce kamulaştırılması ve böylece, halktan alınanın halka geri verilmesidir.” diyor.

Büyük Efes Oteli

Yeni mimari projeler hazırlanırken en çok Büyük Efes Oteli’nin İzmir için taşıdığı anlam ve önem üzerinde durulmuş. Otelin mimari karakteriyle bütünleşen, olabildiğince yalın mimarlık çözümleri aranmış. Projenin tasarımı HAS Mimarlık/Nbbj ortaklığında yapılmış.

ODTÜ Hazırlık Okulu Ek Binaları

Boran Ekinci Mimarlık’ın tasarladığı Ankara’daki ODTÜ Hazırlık Okulu Ek Binaları projesi bir duvar mimarisi gibi ele alınıp, sanki bu duvar bir cephe kaplamasıymış gibi davranılarak, bu cepheye taşıyıcı olma özelliği eklenmiş.
               
Akron Sanat Müzesi

Tasarımı COOP HIMMELB(L)AU Mimarlık Bürosu’na ait olan ABD’deki Akron Sanat Müzesi’nin tasarımı, güçlü bir kentsel buluşma noktası oluşturuyor.

Signal Kulesi

Ateliers Jean Nouvel tarafından tasarlanan ve sürdürülebilir mimarinin tipolojik bir örneği olan “La Tour Signal” yapısı tamamlandığında Eyfel Kulesi’nden sonra Paris’in en önemli figürü olacak.

Budvar Konser Salonu

Çek Cumhuriyeti’nde yapılacak Budvar Konser Salonu’nun tasarımı Future Systems’e ait. Future Systems Mimarlık Bürosu’nun kurucu ortağı Jan Kaplicky, AKG Gazbeton ve Fibrobeton sponsorluğunda 4 Kasım 2008 günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde bir konferans verecek.

Dönüşüm

Şengül Öymen Gür ve Mustafa Kavraz’ın hazırladığı çalışmada eski dokuyu sürdüren sokaklar ve tarihi binaların korunması, kıyı kültürünün yeniden üretilmesi, deniz kıyısı ve limanla paylaşılan mahalle yaşamı gibi tasarım kavramları irdeleniyor.

Süreyya Operası Dönüşüm Sürecinin Kent Merkezi Bağlamında İrdelenmesi

YAPI Dergisi Süreyya Operası projesi üzerine, proje danışmanı Ersen Gürsel, proje müelifi mimar Cafer Bozkurt ve içmimar Metin Deniz ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Lekeye Övgü

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Levend Kılıç yazısında 50. sanat yılını kutlayan Gültekin Çizgen’in sanat yaşamını ele alıyor.

Ayrıca;

Mimarlıkta Modalar ve Etkileşimler; Nihan Canbakal Ataoğlu
Parkoran Satış Bürosu; Mimari Tasarım: ACE Mimarlık
Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi Kullanım Sürecinde Ürün Kaynaklı Riskler; Gökçe Tuna Taygun, S. Müjdem Vural
Herkes için Ev-Çıplak Yaşamlar; Senem Aydoğan
Eden Bahçeleri; Günseli İnal

YAPI Ekim sayısında....

Yapı Dergisi'ne abone olmak ya da satın almak için tıklayınız