Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat Dergisi YAPI’nın Ocak Sayısı Çıktı!



YAPI Dergisi’nin OCAK sayısında, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı DMC Ankara projesine  geniş yer veriliyor. Dergide ayrıca Türkiye’den ve yurtdışından proje ve uygulamalarla, çeşitli konulara ilişkin makaleler de yer alıyor.

2008’in Ardından Bir Ufuk Turu

Doğan Hasol, derginin Ocak sayısındaki “2008’in Ardından Bir Ufuk Turu” başlıklı yazısında “2008’e küresel finans bunalımı damgasını vurdu. Finansal alanda başlayan bunalımın reel sektörü de etkilemeye başladığı görülüyor” diyor.

Ölçekler Arasında Sistemik Operasyonlar Atölye Çalışması

Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile TUŞPA ve Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde düzenlenen uluslararası atölye çalışması, mahremiyet-güvenlik ekseninde, ruh sağlığında mekân ilişkilerini inceleyen, “sınır” teması kapsamında beden-nesne, beden-mekân ve beden-kent başlıklarını tartışmaya açtı.

Westown Uydu Kenti’nde Toplu Konut Projesi

Nayman Mimarlık’ın tasarladığı Kahire Westown’daki Toplu Konut Projesi, çevresindeki yeni yerleşkelerin bölgesel merkezini oluşturmak üzere 120 hektarlık bir alanda tasarlanmış, çokişlevli
bir proje.
               
Guangzhou Baiyun Uluslararası Kongre Merkezi

Barselona’da yapılan Dünya Mimarlık Festivali’nde Kamu Yapıları kategorisinde birinci seçilen Çin Halk Cumhuriyeti’nde yer alan Guangzhou Baiyun Uluslararası Kongre Merkezi’ni Belçika’dan
BURO II Mimarlık Bürosu tasarladı. Proje, bölgede yeni bir kentsel konsept oluşturulması açısından eşsiz bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yapısı İyileştirme Projesi

Tasarımını Tümplan Mimarlık-Özgür Ecevit’in yaptığı Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası İyileştirme Projesi yalnızca mimari ve dekoratif bir düzenleme değil, var olan yapının taşıyıcı sisteminin, ses ve ısı yalıtımının tümüyle “iyileştirildiği”, uluslararası standartlara sahip bir konser salonuna dönüştürüldüğü bir proje.

Nk’Mip Çölü Kültür Merkezi

Kanada’daki Nk’Mip Çölü Kültür Merkezi, bölgenin zengin geçmişinin güçlü mimari potansiyelini yansıtan, aynı zamanda geleceğine de yön verebilecek bir merkez. Yapının mimari tasarımını Hotson Bakker Boniface Haden Architects+Urbanistes firması yaptı.

DMC Ankara

Tabanlıoğlu Mimarlık’ın tasarladığı DMC Ankara (Doğan Medya Merkezi), içinde yer aldığı arsanın kare biçimine uyumla, küp formunda tasarlandı. Bu form, cepheden başlamak üzere, değişik kübik biçimlerle ve “küp”ün yeniden biçimlenmesiyle zenginleştirildi.

Bassil Dağ Evi Peyzaj Projesi

Peyzaj tasarımını Vladimir Djurovic Landscape Architecture’ın yaptığı Lübnan’daki Bassil Dağ Evi’nin peyzaj projesi, ASLA 2008 Peyzaj Ödülleri’nde Konut Peyzaj Kategorisi’nde Onur Ödülü’ne değer görüldü.
 
Ayrıca;

Kent ve Tasarım; Ardan Ergüven
Ahmet Hâşim’in Üç Mimari Söylemi ve Benzerleri Üzerine; Gürhan Tümer
Dilsiz Sanat Konuşabilir mi?; Burçe Gürsel
Üretim Sistemlerinde Yaşanan Dönüşüm ve İnşaat Alanındaki Yansımaları; Yasemin Erbil
1.Uluslararası Baskıresim Bienali; Şeyma Halkalı Kara
Estetik Anagramlar; Gülseli İnal

YAPI Ocak sayısında....

Yapı Dergisi'ne abone olmak ya da satın almak için tıklayınız