Mimarlık Vakfı İktisadi İşletmesi'nden Roma-Floransa Turu



 Mimarlık Vakfı İktisadi İşletmesi, Roma-Floransa turu düzenliyor. Tur programı şöyle:

4 Haziran
6.05 ALITALIA havayolları ile İstanbul Atatürk Havalimanından hareket, Roma aktarmalı olarak saat 10.20 İtalya-Floransa Peretola Havaalanına varış. Hotele transfer, dinlenme ve serbest zaman.

5 Haziran
Sabah kahvaltısı otelde. Tam gün Floransa. Yoğun bir sabah turunda görülecek yerler arasında; Palazzo Vecchio (bugün Belediye Sarayı)’nın bulundugu Piazza della Signoria, Dünya’nın en zengin resim kolleksiyonuna sahip Uffizi Galerisi, Katedralin muazzam kubbesi ile Giotto’nun Çan Kulesi ile Vaftizhane, kuyumcu magazaları ile Arno Nehri üzerinde bulunan Ponte Vecchio (Eski Köprü), Michelangelo’nun meşhur David heykelinin sergilendiği Güzel Sanatlar Akademisi, v.b. Öğleden sonra alışveriş için serbest zaman. Akşam yemeği ve konaklama otelde.

6 Haziran
Sabah kahvaltısının ardından saat 14.00 e kadar Floransa’da serbest zaman. Saat 14.00 de Roma’ya hareket. Yaklaşık 2,5 saatlik bir yolculuğun sonunda Roma’ya varış ve otele yerleşme. Sonrasında serbest zaman.

7 Haziran
Sabah kahvaltısının ardından panoramik Roma şehir turu. Turumuz esnasında dünyanın en büyük kilisesi olan, Hıristiyanlığın merkezi olarak kabul edilen ve Vatikan sınırları içerisinde yer alan St. Pietro Kilisesini ziyaret ediyoruz. En yüksek kubbesi 136 metreye kadar ulaşan ve bir Mimarlık harikası olan bu kilisede dünyaca ünlü heykeltıraş Michelangelo´nun yaptığı İsa´nın çarmığa gerilmesinden sonra, bedeninin Meryem Ana´nın kucağında can verdiği anı resmeden heykeli Pieta´yı ve kilise içerisinde bulunan yüzlerce eseri görme fırsatı buluyoruz. Daha sonra turumuza devam ederek, Tiber Nehri, gladyatör dövüşlerinin yapıldığı tarihi Colleseum, Sant´ Angelo Kalesi, Mussolini´nin halka seslendiği Venedik Meydanı, Forum Meydanı, Aşk Çeşmesi, İspanyol Merdivenlerini geziyor ve Roma´nın en ünlü alışveriş caddesi olan Via del Corso´da vereceğimiz serbest bir süreden sonra otelimize dönüş.

8 Haziran
Sabah kahvaltısının Roma’da serbest zaman. 21.30 da hareket ederek uçağımıza binmek üzere havaalanına transfer, saat 01.00 de İstanbul Atatürk Havalimanına varış.