Mimarlık Yayıncılığında Yeni Bir Mecra: mimarizm.com




Türkiye’de mimarlık yayıncılığı, Eylül ayından itibaren sanal ortamda yepyeni bir yüze kavuşuyor. www.mimarizm.com, bir yandan gelişen üretim ve iletişim olanaklarının mimarlığa kazandırdığı yeni anlamlar ve formlar üzerine yoğunlaşırken, bir yandan da “mimarın kimliği”ni yansıtacak. Mimarlık dünyası ile aynı dili konuşan ve ihtiyaç duyulabilecek herşeyin bulunabileceği www.mimarizm.com, Yapı-Endüstri Merkezi tarafından sektörün hizmetine sunuluyor.

Genel yapı olarak “Mimarlık: Güncel”, “Mimarlık: Aktüel” ve “Mimarlık: +” olmak üzere 3 ayrı kategoride tasarlanan mimarizm.com, her bir kategorinin altında faydalı ve eğlenceli başlıklardan oluşuyor. “Mimarlık: Güncel” başlığı altında, mimarlık dünyasında yaşanan son gelişmeler takip edilebiliyorken, yarışmaların duyuru ve sonuçları ile etkinliklerin yer alacağı bir ajanda da bulunuyor.

“Mimarlık: Aktüel” bölümünde ise yapı ölçeğinden kent, ülke, dünya ölçeğine doğru planlama, tasarım, uygulama aşamaları adım adım ayrıntılı bir şekilde “Kentin Tozu”nda toplanıyor.

Türkiye’de büro pratiğinin ele alındığı “Çat Kapı”, mimarlık mesleğindeki ilk binaların tanıtıldığı “İlk Yapı”, mimarın görsel arşivini oluşturan “Karanlık Oda” ve mimarın kendisini ele alan “İş Dışı” ile ağız tadına yönelik olan “Mimarın Göbeği” yine “Mimarlık: Aktüel”in alt başlıkları arasında.

“Mimarlık: +” ise mimarlığın disiplinler arası yönünü öne çıkaracak olan “Dış Ses” ve çatılarda dolaşan bir kedinin imgeleminden yola çıkılarak kente farklı bir bakış açısıyla yaklaşan “Mimav” bölümleri ile ziyaretçilerin beğenisini kazanacak.

İlk dosya alışveriş merkezleri...
mimarizm.com, açılış dosyası olarak “Kentin Tozu”nda, son yıllarda sayıları gittikçe artan alışveriş merkezilerini masaya yatırıyor. Dosyada alışveriş merkezi açma eğilimi derinlemesine incelenirken, her ihtiyaca cevap verebilen bu yapıların, kent söz konusu olduğunda nelere sebep olduğu sorusuna da cevap aranıyor. “Çat Kapı”da Mimar Cengiz Bektaş’ın mimarlık ofisi ziyaret edilerek ofisteki yaşam “mimarizm” gözüyle süzülüyor. “İlk Yapı”da ise Tabanlıoğlu Mimarlık’ın ilk yapıları inceleniyor. İş Dışı’nda Behiç Ak’la keyifli bir sohbet sürüyor.

Mimarizm.com, farklı bakış açıları ve farklı makaleler ile gündemi takip ederek mimarlık ve tasarım dünyasının sanal ortamdaki ilk adresi olacak.