MimED2020 Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri



Yarışma Mimarlık Eğitimi Derneği (MimED) tarafından her sene periyodik olarak açılmaktadır. Bu sene on dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan ‘MimED2020 Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri’, mimarlık bölümü lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin mimari proje stüdyolarının ‘2019-2020 güz’, ‘2019-2020 bahar’ ve bazı üniversitelerimizde yürütülen yaz okulu kapsamındaki ‘2019-2020 yaz’ yarıyıllarını kapsamaktadır. Yaz stajları kapsamında yapılan projeler değerlendirme dışıdır.  

Yarışmanın Türü
Yarışma mimarlık bölümü öğrencilerine açık, dijital ön eleme ve çevrimiçi jüri oturumu olmak üzere iki aşamalı olarak düzenlenmiş ulusal bir mimarlık bölümü öğrencileri proje yarışmasıdır. Yarışmanın ilk aşaması, yarışma web sitesine [www.mimedprojects.com] dijital olarak yüklenen projelerin jüri tarafından değerlendirilmesiyle ardışık dijital ön eleme turları olarak gerçekleşecektir. Yarışmanın ikinci aşaması ise dijital ön eleme aşamasını geçerek seçilen projelerin jüri tarafından çevrimiçi jüri oturumunda değerlendirilmesiyle gerçekleşecektir.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yarışmaya Katılım Koşulları
- Yarışma Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki mimarlık vb. fakültelerinin mimarlık bölümlerine kayıtlı tüm lisans öğrencilerine açıktır.
- ‘Birinci yıl’, ‘İkinci yıl’, ‘Üçüncü yıl’ ve ‘Dördüncü yıl mimarlık öğrencileri proje ödülleri’ olmak üzere dört kategoriden oluşan yarışmaya, öğrenciler ‘2019-2020 güz’, ‘2019-2020 bahar’ ve ‘2019-2020 yaz’ yarıyıllarında mimari proje stüdyolarında tek başına ya da (en fazla 3 kişilik) grup olarak ürettikleri projeleri ile katılabilirler. Dördüncü yıl kategorisine bitirme, diploma, son yarıyıl projeleri vb. dahil değildir.
- Öğrenciler yarışmaya birden fazla proje ile katılabilirler. Her bir proje için ayrı katılım ücreti ödenmesi gerekmektedir. Bir proje birden fazla öğrenci tarafından hazırlanmışsa bir öğrencinin katılım ücretini ödemesi yeterlidir.

Yarışma Takvimi
05 Ekim 2020: Yarışmanın İlanı
08 Ekim 2020: Soru Sorma için Son Tarih
12 Ekim 2020: Cevapların İlanı
13 Ekim-02 Kasım 2020: Dijital Kayıtlar ve Projelerin Yüklenmesi
04 Kasım 2020: Proje Yürütücüsü Onayı ve Katılım Ücreti Ödemesi için Son Tarih
30 Kasım 2020: Ön Eleme Sonuçlarının İlanı
05-06 Aralık 2020: Çevrimiçi Jüri Değerlendirmesi
15 Aralık 2020: Sonuçların İlanı
15 Aralık 2020: Çevrimiçi Kolokyum ve Ödül Töreni (17.30)*
15 Aralık 2020 - 15 Ocak 2021: Proje Sergisi
(Çevrimiçi Sergi / www.mimed.org.tr)

* Kolokyum ve Ödül Töreni için;

Zoom Oturum Linki: https://us02web.zoom.us/j/83199144529, Meeting ID: 831 9914 4529
Eşzamanlı olarak Youtube > MimED Mimarlık Eğitimi Derneği kanalı üzerinden yayınlanacaktır.


Sorular ve Cevaplar
Yarışmaya ait sorular 05-08 Ekim 2020 tarihleri arasında elektronik posta yoluyla mimedyarisma@gmail.com adresinden iletilecektir. Cevaplar 12 Ekim 2020 tarihinde www.mimed.org.tr adresinde duyurulacaktır.

Katılım Ücreti
MimED2020 Öğrenci Ödülleri’ne gönderilen her bir proje için 50TL katılım ücreti alınmaktadır. Katılım ücreti dijital kayıt sırasında projenin proje yürütücüsü onayı almasından sonra yatırılmalıdır. Kayıtın tamamlanması ve onaylanması için yarışma hesabı kontrol edilecektir. Bir proje birden fazla öğrencinin ortak çalışması ise bir öğrencinin katılım ücreti ödemesi yeterlidir. Bankaların havale ve EFT talimatlarına ilişkin prosedür farklılıklarından dolayı doğabilecek aksaklıklar öğrenci sorumluluğundadır (Bankalar değişken miktarlarda EFT ücreti alabilmektedir. Katılımcıların havale ve EFT ücretine ilişkin bankaları tarafından önden bilgi almaları  ve alternatiflerini değerlendirmeleri tavsiye edilir.).
Banka bilgileri
Mimarlık Eğitimi Derneği
TC İş Bankası Ayaspaşa Şubesi Hesap No. 425044  IBAN    TR50 0006 4000 0011 0050 4250 44
Yarışma şartnamesine uymayan ve/veya dijital ön elemeyi geçemeyerek elenen projelerde dahil olmak üzere katılım ücretleri geri ödenmemektedir.

Jüri: Yarışmaya katılan projeler yurt içi ve yurt dışı çeşitli mimarlık okullarından öğretim üyeleri ile uygulama alanından davet edilen mimarların oluşturduğu bir jüri tarafından değerlendirilecektir.

MimED 2020 mimarlık öğrencileri proje yarışması jüri üyeleri
Güldehan Atay (Doç. Dr., MSGSÜ)
Ilgın Avcı (Mimar, CAA.Studio)
Elif Erdine (Dr., AA School of Architecure)

Hülya Ertaş (Y. Mimar, XXI Mimarlık, Tasarım ve Mekan dergisi)
Orhan Hacıhasanoğlu (Prof. Dr., Özyeğin Üniv.)

Elif Kendir Beraha (Dr. Öğr. Üyesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi)
George Kunihiro (Prof., Tsinghua University)

Brian McGrath (Prof., Parsons School of Design)

Ana Nikezić (Assist. Prof., University of Belgrade)

Hakan Tüzün Şengün (Dr., İTÜ)

Koordinasyon:
Koordinatör: Erenalp Büyüktopcu
İpek Avanoğlu
Çağdaş Kaya
Merve Kılıçbay
Raportörler
Meriç Altıntaş (Ar. Gör., İTÜ)
Oya Yeşim Armağan (Ar. Gör., İTÜ)
Bahar Gökçen Kumsar (Ar. Gör., İTÜ)
Emirhan Kurtuluş (Ar.Gör., İTÜ)
Buse Özçelik (Ar. Gör., İTÜ)
Ayşe Tuğçe Pınar (Ar. Gör., İTÜ)

Ödüller
- MimED öğrenci yarışmasında her bir kategori için bir adet ‘başarı ödülü’, bir adet ‘teşvik ödülü’ ve jüri tarafından belirlenen sayıda ‘jüri özel ödülü’ verilmektedir.
- ‘Başarı Ödülü’,  ‘Teşvik Ödülü’ ve ‘Jüri Özel Ödülü’ olmak üzere, tüm ödül alan katılımcılara sertifika ve para ödülü verilmektedir.
- MimED her yarışma dönemi için para ödüllerinin miktarlarını bütçe olanakları içerisinde belirler. MimED2020 için her kategoriden seçilen başarı ödülüne 2.500TL, teşvik ödülüne 1.500TL, jüri özel ödülüne ise 500TL para ödülü verilecektir.
- MimED yarışmada ödül alan tüm projeleri yayınlama hakkına sahiptir. Ödül alan tüm projeler MimED tarafından hazırlanacak dijital yayında yer alacaktır. Yarışmada dijital ön elemeyi geçerek ikinci aşamaya katılan bütün projeler de – proje sahibi tarafından aksi belirtilmedikçe kimlik bilgileriyle birlikte MimED tarafından yayınlanabilir.