Miras: Geleneksel Sanatların Zirvesi



IC (International Collection) Sanat Galerisi, geleneksel sanatlarımızın pek çok dalında geniş bir yelpazede hazırladığı ‘Miras - The Heritage’ koleksiyonunu Hapimag Resort Sea Garden / Bodrum’da sanatseverlere sunuyor.

15 Temmuz - 25 Ağustos 2005 tarihleri arasında, organizasyonun 5’inci sergisi, Hapimag Resort Sea Garden Bodrum bünyesinde, Hüsn-ü Hat, Tezhip, Minyatür, Kat’ı Sanatı, İstanbul Laleleri, Seramik, Cilt Sanatı, Ebru, Gümüş / Bağa Kesme, Ahşap Yontma, Çini, Osmanlı Madalyaları, Osmanlı Objeleri gibi sanat dallarına ait 200 parçalık eser ve obje sergilenecek.

International Collection, 21. Yüzyılın Antikaları, Anadolu Medeniyetleri ve Geleneksel Türk Sanatları sergiler zinciri kapsamında, sergide, Hamid Aytaç, Bakkal Arif, Mahmud Celaleddin gibi büyük üstadlar olduğu gibi, günümüz üstadlarının da eserlerinin sergilendiği hat koleksiyonunun yanısıra Osmanlı ferman, berat, madalya ve objeleri de yer alacak.

1998 yılından beri 21. Yüzyılın Antikaları ile sanatseverlere ulaşan sergiler zincirinin bu halkasında, yüzyılların ağır birer sorumluluk olarak emanet ettiği büyük mirastan, nitelikli bir kesit sunuluyor.