'Sahne' Fotoğrafları Sergileniyor

Selami Türk 'ün, Mersin Devlet Opera ve Balesi 'nin 2004-2005 etkinlikleri döneminde ilk gösterim ve galalarda çektiği sahne fotoğraflarının yer aldığı sergisi Mersin Devlet Opera ve Balesi 'Gala Konseri'nden önce açılıyor. Fotoğrafın usta sanatçılarından Selami Türk'ün, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin 2004-2005 etkinlikleri döneminde sahnelediği 'Van Gogh', 'La Boheme', 'Cavalleria Rusticana, Il Pagliacci' ve ' İnci Avcıları' operaları ile; 'Dostum Akdeniz', 'Şımarık Kız' baleleri ve 'Bir Tenor Aranıyor' müzikal komedisinin ilk gösterim ve galalarından çektiği sahne fotoğraflarının yer aldığı sergisi bugün, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin 'Gala Konseri' nden önce açılıyor.

Mersin Fotoğrafçılar Derneği (MFD) Başkanı olan Türk'ün, opera ve özellikle bale gibi deklanşöre basılması, karelenmesi son derece zor olan sahne sanatlarını, sanatçıların sahnedeki durumunu, dekor, ışık, kostüm, makyaj gibi öğeleri harmanlayarak, yorumlayıp görüntülediği, görüntülerken de kendi gözünden ve sanatından Mersin'e ve Mersin Kültür Merkezi sahnesine bakılmasını sağlayan fotoğrafları gerçekten görülmeye değer. Kahramanmaraş'ta 1965'te doğan Selami Türk, fotoğraf çekmeye 1987 yılında başladı. Biri Japonya'da olmak üzere 5 kişisel sergi açan Türk, MFD ve Güzel Sanatlar Meslek Birliği (GESAM) etkinlikleri kapsamında 50'ye yakın karma fotoğraf sergisi düzenledi. Kültür Bakanlığı'nın Mersin'deki 1047 sit alanının fotoğraflanması tasarısına da katılan Türk, bu çalışma sırasında çok uzun yol yaparak 12 bin fotoğraf çekmişti.

Uluslararası fotoğraf yarışmalarında 12 sergileme; ulusal yarışmalarda 8 derece, 29 sergileme; 50'den fazla kişisel, 20'den fazla karma saydam gösterisi; 12 yayına fotoğraf desteği de olan sanatçı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali ve Mersin Devlet Opera ve Balesi gibi Mersin'in en önemli sanat kurumlarının da gönüllü olarak sahne fotoğraflarını çekmekte ve bir anlamda Mersin'in sanat yaşamını belgelemekte. Türk'ün bugün başlayacak sergisinde yer alacak 65 kare fotoğrafını, sergi sonrasında Mersin Devlet Opera ve Balesi'ne armağan edeceği belirtildi.