"Mobilya Sektörü Dışarıya Açılmalı



İzmir Ticaret Odası (İTO) ve İzmir Marangozlar, Mobilyacılar ve Bilumum Ağaç İşleri ile Uğraşanlar Odası'nın ortaklaşa düzenlediği "Mobilya Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu toplantı İTO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Demirtaş, 50 milyon dolarlık üretim ve ihracat yapan İzmir'deki mobilya sektörünün çok daha büyük potansiyeli olduğunu belirterek, "Bunun için öncelikle İzmir dışına çıkmak gerek. Hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarlarına açılmanız lazım" dedi.

Tasarım önemli

Demirtaş, mobilya sektöründe üretimde tasarıma ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti. İzmir'de mobilyacıların bir diğer sorununun da mekan temelli olduğuna dikkat çeken Demirtaş, Karabağlar'ın yeniden planlanması gerektiğini söyledi.

Alfemo Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ise, sorunların ve çözüm yollarının aslında belli olduğunu, bunları çözecek sektör temsilcilerinin birlikte hareket etmesine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Davulcuoğlu, herkesin elini taşın altına elini sokması gerektiğini belirtti. İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir de, "Sektörümüzde ciddi bir envanter sıkıntısı var. Nitelikli eleman sıkıntısını açtığımız kurslarla aşmaya çalışıyoruz. İhracatın artırılması için pazar analizlerimiz sürüyor" dedi.