Mobilyacılara ‘İhracatçı’ AVM Geliyor!



Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’de ilk kez tüm kiracı markalara hizmet verecek 10 kişilik ihracat timi ve içinde marangozhanesi de bulunan 6 dönümlük tasarım merkezi olan bir tematik AVM inşa ediliyor. Bu yılın Eylül ayında yaklaşık 100 mobilya markasının mağazalarıyla Dudullu’da hizmete açılacak, interia için Nobis İnşaat 100 milyon dolarlık yatırım yapıyor. Nobis A.Ş.’nin sahibi Çocan Ailesi’nin üçüncü kuşak temsilcisi Fuat Çokcan şöyle konuşuyor:

Arsa ticaretinden sermaye

“Ailemiz, Sırbistan Yenipazar’dan göçmen. Dedemler Pendik’e yerleşmişler ve inşaat işleri ile başlamışlar. Sonraki kuşak (babam) ise daha çok arsa alım satım işlerine odaklanmış. 1980’lerde plastik poşet imalatı, ardından Laleli’de otel yatırım gibi işlerimiz oldu. bu işlerimizi devrettik. Şimdi 1986’da Dudullu’da aldığımız yaklaşık 74 dönümlük arsanın yarısını çok iyi fiyatla büyük bir gruba sattık. Kalanına da şimdi kendi yatırımımız yapıyoruz.

Dudullu’nun cazibesi

Dudullu mobilya sektörünün kümelendiği bir bölge ve araştırma yapınca tematik AVM diyebileceğimiz bir projenin daha başarılı olacağına inandık. Mobilya markaları için İnetira projemizi geliştirdik. İnşaatına 2013’te başladık. Şu anda yüzde 90’ı bitmiş durumda ve Eylül 2017’de açılacak. Kapalı alanımız 110 bin metrekare oluyor. 8 katlı ve ortalama 100 mobilya mağazası olacak gibi görünüyor. 5 kat mağazalara, 1 kat da tasarım etkinlik alanına ayrılacak.  6 bin metrekare kadar tasarım için ayırıyoruz. Kiralamalar devam ediyor.”

6 bin metrekare tasarım alanı olacak

İnteria Genel Müdürü Nadir Kayacan şu bilgileri aktarıyor: “Mobilya sektörü için tasarım merkezi kuruyoruz. Marangozhanesi için 1.5 dönümlük alana makineleri yarleştiriyoruz. Tasarıma toplamda 6 bin metrekarelik özel alan ayırıyoruz ve ‘mobilya için bir fikrim var’ diyen herkese açık olacak. Firmalar da burada müşteri ile buluşacak. Ayrıca kiracılarımız için AVM yönetimi olarak 8-12 kişilik bir ihracat timi de kuruyoruz. Hem firmaların hedefine göre hem de yurt dışından gelen taleplere göre kiracılarımıza ihracat hizmeti vereceğiz.”