Mogan Gölü'ne İkinci Hat Döşendi



Kesikköprü Barajı'ndan Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü'ne su pompalayan hatta ikinci bir boru daha döşendi. Yeni hatla birlikte göle şimdi iki ayrı borudan su veriliyor. Mogan Gölü'ne su pompalayan istasyonundan ikinci bir boru hattı döşeme çalışmaları nedeniyle önceki gün kesilen Kızılırmak suyu, çalışmaların tamamlanmasıyla yeniden akmaya başladı.
 
Suyun tekrar Mogan'a verilmesi nedeniyle pompa istasyonuna gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar ve Gölbaşı Belediye Başkan Vekili Ahmet Ekşi, incelemelerde bulundu.
 
Önceki günkü kesintinin, ikinci boru hattının döşenmesi çalışmaları nedeniyle yaşandığını belirten Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Yazar, CHP İlçe Başkanı Yusuf Aksakal'ın "suyun sürekli kesildiği"ne yönelik eleştirilerine tepki gösterdi.
 
Yazar, "Gördüğünüz gibi 2 borudan da su akıyor. Birkaç güne kadar 3'üncü boru da döşenecek. Göl, 1 ay çinde çok farklı bir görünüme kavuşacak" dedi.
 
Gölbaşı Belediye Başkanı Vekili Ahmet Ekşi ise Mogan'a döşenen ikinci hatla birlikte günde 60 bin metreküp suyun pompalandığını söyledi.