MonoSpace

KONE, geliştirdiği makine dairesiz asansör ile endüstride yeni bir dönem başlattı. Kaldırma ünitesini asansör kuyusunun içine yerleştirerek, ekstra alan gerektiren makine dairesi ihtiyacını ortadan kaldıran devrim niteliğindeki bu yenilik, 1850’lerde Elisha Graves Otis tarafından geliştirilen güvenli fren mekanizmasından sonra asansör endüstrisindeki en önemli icat olarak kabul ediliyor.

Makine dairesiz asansörü mümkün kılan EcoDisc® teknolojisini kullanan KONE, sunduğu bu teknolojik yenilikle sektöre büyük avantajlar sağlıyor.

Çevre dostu ve enerji tasarrufu

EcoDisc®, teknolojisiyle çalışan MonoSpace’ler;


· Geleneksel asansörlere göre %53,3 enerji tasarrufu sağlıyor.
· Yağ gerektirmediği için yağ sızmalarına karşı önlem gerektirmiyor.
· Makine dairesiz asansör kullanılan binaların çatılarında biçimsiz çıkıntılara gerek kalmıyor. Böylece, şehir siluetinin bozulmasını engelliyor.
· Makine dairesini binanın çatısından alıp asansör kuyusunun içine yerleştirmek binanın “Beşinci Cephe”sini, yani çatısını boş bırakarak, özgürleştiriyor.
Böylelikle çatı, makine dairesinden öte, daha başka ve daha hoş bir amaçla kullanılabilecek hale geliyor.
· Hafifliği nedeniyle bina statiğine yük getirmiyor.
· Motorun düşük devirli olması ve redüksiyon dişlisine ihtiyacının olmaması EcoDisc®’i son derece sağlam ve basit bir hale getirirken, yumuşak ve güvenilir bir seyir konforu sağlıyor.

Ekonomik enerji kullanımı, yağ gerektirmemesi, aynı zamanda kolayca geri dönüşebilen çevre dostu malzemelerle üretilmesi, hem satın alanlar hem de kullanıcılar açısından çevreye katkıda bulunmaları anlamını da taşıyor.