Moody's: Seçimin Kredi Kalitesine Etkisi Politikaya Bağlı



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investor Service, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, Türkiye'de seçimlerin kredi kalitesi üzerindeki etkisi, yeni hükümetin düşük büyüme, yüksek enflasyon ve volatil sermaye akışları ile mücadele için hazırlayacağı ekonomi politikasına bağlı olduğunu vurguladı.

Bloomberght'nin haberine göre, Moody's, açıklamasında, "AK Parti'nin çoğunluğu kazanmasının siyasi belirsizliği azaltmasına karşın, Türkiye'de bankalar halen, gelişen piyasalara yönelik riskten kaçına eğilimi ve artan jeopolitik riskler ile karşı karşıya" değerlendirmesinde bulundu.

Moody's, ülkenin bankacılık sisteminin görünümüne yönelik kilit faktörün, yeni hükümetin ekonomik stratejisi ve reformların ülkenin tasarruf oranı ve büyüme potansiyelini ne ölçüde etkileyeceği olduğunu kaydetti.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Açıklamada, "AK Parti'nin bu yıl yapılan ikinci seçimde çoğunluğu kazanması kısa vadede siyasi belirwsizliği azalttı" denildi.

Moody's, ayrıca, "AK Parti'nin çoğunluğu kazanmasına karşın, Türk şirketleri muhtemelen, siyasi belirsizlik ve jeoplitik risklerin halen sürmesinden dolayı, yatırımcı ve tüketici güveninde keskin bir artış görmeyecek" dedi.

Moody's, yeni yatırımlara gitme konusunda, büyük (blue chip) şirketlerin, makroekonomik ortamda belirsizlik daha da ortadan kalkana kadar, beklemede kalacağını belirtti.