Moody's'den Çin Açıklaması



Moody's'ten yapılan yazılı açıklamada Çin'in ekonomik büyümesine ilişkin 2016 öngörüsünün yüzde 6,3'e çekildiği anımsatılarak, ülkenin bu yıl için yüzde 6,8 olan büyüme tahmininin ise sabit tutulduğu kaydedildi. Habertürk'ün haberine göre, bu oranların geçen yıllara kıyasla dikkate değer bir yavaşlamaya işaret etmesine rağmen Çin'in ekonomik büyümesinin halen gelişmiş ülkelerin çok üzerinde seyrettiği aktarılan açıklamada, "Politika desteği ekonomik yavaşlamanın kademi olarak seyretmesini temin edebilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "EMEA bölgesi içerisinde Çin'deki ekonomik yavaşlamanın etkilerine en çok madencilik sektörünün, ardından doğalgaz, petrol, nakliyat, kimya ve imalat sektörlerinin maruz kalmasını bekliyoruz. Çin'deki yavaşlamanın diğer sektörler üzerindeki etkileri göz ardı edilebilir seviyede olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmelerine yer verilen Moody's Kurumsal Finans Grubu Kredi Sorumlusu Richard Morawetz, Çin'deki gelişmelerin EMEA bölgesindeki tütün, telekom, konut, sağlık, raylı ulaşım ve havaalanları gibi sektörel alanlardaki etkilerinin göz ardı edilebilir seviyede olacağını belirtti.