Mortgage, 2007’de Piyasayla Buluşacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Meclis gündeminin ilk sıralarında olan Mortgage Kanunu’nun ekim ayında çıkarılacağını ve piyasaların 2007 yılında yeni sistemle buluşacağını söyledi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Türkiye ekonomisinin kırılgan dönemleri aştığını belirterek, Meclis gündeminin ilk sıralarında olan Mortgage Kanunu’nun ekim ayında çıkarılacağını ve piyasaların 2007 yılında yeni sistemle buluşacağını söyledi.

Ekonomik dalgalanmalar sırasında konut kredilerinin aylık yüzde 2’nin üzerine çıktığını, ancak yeniden düşmeye başladığına işaret eden Bakan Şener, “Fakat yeniden düşmeye başladı. Şu anda piyasadaki konut kredileri Mortgage değil. Bu kanun henüz geçmedi. Mortgage ile alakalı kanun tasarısı hazırlayıp Meclis’e gönderdik. Meclis açıldıktan sonra ilk haftalarda ele alınıp, yasalaşması mümkün olacaktır. Ekim ayında çıkabileceğini söyleyebiliriz. Ekimde çıkarsa 2007 yılında Mortgage kredileri piyasayla bulaşacaktır” şeklinde konuştu.

Abdüllatif Şener, son 3-4 yılda ekonomik göstergelerin yerine oturduğuna da işaret ederek, “ Kamu kesimi borçlanma gereği açısından ise 2006 yılı, tarihinde ilk kez açık vermeyeceğimiz, artıya geçeceğimiz bir dönemi işaret etmektedir. Türk ekonomisi iyi yoldadır. Kronik nedenler ortadan kalktı” dedi.