'Mortgage Çıkıyor, Konuta Girin' Çağrısı



Meclis tatile girmeden önce mortgage'ın devreye gireceğini söyleyen Bakan Şener "Konuta yoğun talep olacak. İşadamları hemen inşaat sektörüne girmeli'' dedi.

Devlet Bakanı Abdullatif Şener, mortgage sisteminin tatile girmeden önce Meclis'ten geçeceğini ve yasalaşacağını düşündüklerini söyledi. Şener, işadamlarına "konut sektörüne girin" çağrısı da yaptı.

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ASİAD) genel merkez binasında önceki akşam verdiği "Yaza Merhaba" kokteyline katılan Şener, burada ekonomi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Konut talebi artacak
Bakan Şener, işadamlarının hemen konut sektöründe faaliyete geçmesinin ve arzı artırmasının kendileri için faydalı olacağını belirterek, şöyle konuştu: "Mortgage konusunu düzenleyen kanun tasarısı şu anda Meclis Genel Kurulu gündeminde. Temel yasa olarak görüşülecek. Dolayısıyla Meclis tatile girmeden önce Meclisten geçerek, yasalaşacağını düşünüyoruz. İkinci mevzuat çalışmaları zaten hazırlandı. Dolayısıyla mortgage sistemi bu sene yürürlüğe girecek. Mortgage kredileri de konut edinmek isteyen kişiler tarafından kullanılacak İnşaat sektörü bu bağlamda yoğun bir taleple karşı karşıya demektir. İşadamlarımızın hemen konut sektöründe faaliyete geçmesi, arzı artırması da kendileri açısından faydalıdır diye düşünüyorum."