MOSDER Tasarım Yarışmasında Büyük Final



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) bu yıl 9.’sunu düzenlendiği 'Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması'nın kazananları, İstanbul Yenibosna’daki TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleşecek törenle ilan edilecek. Yüzlerce başvuru içerisinden seçilen 16 finalist tasarım, finalde kıyasıya yarışacak. MOSDER’in ev mobilyaları alanında gelecek vizyonunun geliştirilmesine katkı, Türkiye mobilya endüstrisinin tasarım kalitesini ve çağdaş Türkiye tasarımını simgeleyen ürün kimliğini desteklemek, geleceğin tasarımcı adaylarının mobilya sektörüyle buluşmasını sağlamak ve bu alandaki başarılı tasarımları ödüllendirmek amacıyla düzenlediği yarışmada, yetenekli gençlerin tasarımları birbirleri ile yarışıyor.

Bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında fazla başvuru yapıldı

Üniversitelerin Endüstri Ürünleri Tasarımı, İçmimarlık ve Mobilya&Dekorasyon bölümlerinde öğrenim gören 2, 3 ve 4’üncü sınıf lisans öğrencileri katılım gerçekleştirdi. 9. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda finale kalan 16 tasarımın, MOSDER’e üye firmalar tarafından prototipleri üretiliyor. Türkiye’de iki yıldır gerçekleşen bu uygulama, gençleri tasarıma teşvik etmek ve mobilya sanayisine kazandırmayı hedefliyor.

16 Finaliste 3 bin’er TL ödül ve sertifika

Birinci aşamada dereceye giren 16 finalist 3000’er TL ve sertifika almaya hak kazanırken, ikinci aşamada her bir finalist (eğer projeyi üreten MOSDER üyesi firma tasarımı satın almak isterse) ve MOSDER üyesi firma ile finalist arasında 1000 Euro tasarım bedeli karşılığında sözleşme imzalanacak. Bu sözleşme karşılığında tasarım hakları ilgili finalist tarafından MOSDER üyesi firmaya devredilecek. Prototipi yapılan finalist projelerden her kategoride birinci seçilen tasarımlar yarışmacının adı da belirtilerek ISMOB 2014 İstanbul Mobilya Fuarında sergilenecek.

Ayrıca ilk 16‘a giren finalistlerin tasarımları; Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği’nin yarışmacılara hediyesi olarak, Adres Patent firması tarafından ücretsiz Tasarım Tescili ile onaylatılacak. İkinci aşama sonucunda her kategoride birinci seçilen tasarımların sahiplerine ek olarak 3000’er lira para ödülü verilecek.