MOSDER, Üniversitelilerin Tasarımlarını İMOB'da Sergileyecek



MOSDER'in desteğiyle düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı, 28 Ocak - 1 Şubat tarihlerinde mobilya sanayicisini dünyanın pek çok ülkesinden gelecek alıcı ve profesyonellerle İstanbul'da buluşturmaya hazırlanıyor. Fuar kapsamında üniversite öğrencilerinin tasarımları da MOSDER'in ev sahipliğindeki özel bir alanda sergilenecek.

5. İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB), İstanbul Fuarcılık tarafından Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği'nin (MOSDER) desteğiyle 28 Ocak - 1 Şubat 2009 tarihleri arasında, İstanbul CNR EXPO Fuar Merkezi'nde kapılarını ziyarete açacak.
 
Türk mobilya sanayicisini hem yurtiçi, hem de yurtdışı alıcılarla buluşturan önemli bir zemin teşkil eden İMOB, üniversite öğrencilerinin tasarımlarını da özel bir alanda ziyaretçilere sunacak. MOSDER'in fuarın ana fuayesinde kuracağı 200 metrekarelik özel sergi standında yer alacak öğrenci tasarımları, yatak odası, yemek odası, oturma grubu, kanepe ve genç odalarından oluşuyor. MOSDER'in öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonla 11 üniversiteden toplanan tasarımların sergilenmesi ile birlikte üniversite sanayi işbirliğinin teşvik edilmesi amaçlandı.

Türk mobilya markalarının küresel rekabette daha güçlü olması için tasarımın büyük önem taşıdığından yola çıkarak üniversite öğrencilerini bu alanda desteklemeyi sürdüren MOSDER, İMOB'daki özel sergi alanında ODTÜ, Gazi, Bilkent, Kadir Has, İzmir Ekonomi, Yaşar, Muğla, Maltepe, Karabük, Kocaeli ve İstanbul Ticaret üniversitelerinden öğrencilerin tasarımlarına yer verecek. Tasarımlar prototip ya da pafta üzerinde sergilenebilecek.