MOSDER'in İsmine Türkiye Eklendi

Her biri ar-ge ve ihracat yapan Türkiye'nin önde gelen 29 mobilya şirketinin oluşturduğu Mobilya Sanayicileri Derneği, yan sanayicisinden perakendecisine, tüketicisinden tasarımcısına tüm sektörü kucaklayan faaliyetlerini bundan böyle 'Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği' olarak sürdürecek.

Türkiye mobilya sektörünün cirosal bazda yarısından fazlasını temsil eden Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), tüm sektörün gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen çalışmalarını bundan böyle Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği adı altında yürütecek. Hem ulusal hem de uluslararası iş birlikleriyle Türkiye mobilya sanayisinin gelişimini ve küresel pazarda daha fazla söz sahibi olunmasını destekleyici faaliyetleri bulunan MOSDER, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın izni ile isminin önüne Türkiye'yi ekleyerek tüm sektörü kucaklayan duruşunu pekiştirdi.

Türkiye mobilya sektörünün çatı örgütü MOSDER, halen düzenleyicisi olduğu Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile genç tasarımcı adaylarına iş fırsatları yaratırken yurt dışı fuarlara katılma, tasarımlarının tescil haklarının koruma altına alınması gibi olanaklar sunuyor. İstanbul Mobilya Fuarı da MOSDERin desteğiyle düzenleniyor. MOSDER halen Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu'nun (EFIC) üyesi. Dernek ayrıca DEİK iş birliği ile Türk mobilya sanayicisini çeşitli ülkelerdeki yatırımcılarla ikili ve çoklu temaslarda bir araya getirmeyi de sürdürüyor.