Moskova için 'Dev' Minyatür Maket



Foto: Sefa Karacan (AA)

Açılışı 1 Ağustos'ta yapılacak minyatür maketi görüntüleyen AA muhabirine açıklamada bulunan sergi merkezinin Genel Müdür Yardımcısı Sergey Podyomşikov, başkentin modelini yapma düşüncesinin birkaç yıl önce oluştuğunu, bu süre zarfında modelin ölçek ve sınırlarının çizildiğini söyledi. Minyatür maketin 400 metrenin bir santimetreye denk gelecek ölçekte hazırlandığını söyleyen Podyomşikov, maketin Moskova üçüncü çevre yolunun dahilindeki kentin merkezi sınırlarını kapsadığını, bu bölgede başkentin en ilginç yapılarının bulunduğunu kaydetti.

Reklam Goruntulenme Bolumu


Projede, 15 mimar ve tasarımcı dahil yaklaşık 80 kişilik bir grubun görev aldığını bildiren Podyomşikov, makette kent merkezinde bulunan önemli anıtların da yer alacağını; binaların en küçük ayrıntılarının bile göz ardı edilmediğini vurguladı. Maketteki bütün yapıların ışıklandırıldığını söyleyen Podyomşikov, ayrıca özel bilgisayar programıyla istenilen yapının ışığının yakılabileceğini belirtti.

Ziyarete açılacak maketin 70 metrekare alanı kapsayacağını ifade eden Podyomşikov, bu maketin tüm şehri kapsamadığını; maketin tamamının 2017 yılında hazır olacağını söyledi.

2017 yılına kadar yaklaşık 65 bin detay üzerinde çalışacak mimarlar, hazırladıkları ürünün dünyanın en büyük maketi olacağını öngörüyor.