Müftülükten Kaçak Cami



Milas’ta müftülük, Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yeşil alana, kaçak baraka cami yapılmasına göz yumarken buraya gayri resmi olarak imam da görevlendirdi. Baraka camiyle ilgili Milas Belediyesi, müftülük hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Milas’ın yeni gelişen yerleşimlerinden olan Cumhuriyet Mahallesi’nde, imar planlarında yeşil alan olarak kamu mülkiyetindeki bir arsaya, bir gün içinde baraka cami konduruldu. Kaçak barakanın yapımında çalışanlar, Milas Müftülüğü tarafından görevlendirildiklerini söylediler. Caminin kapı ve pencereleri takılmamış olmasına karşın içi halılarla kaplandı ve barakanın üstüne hoparlör takıldı. Bu arada baraka camide, müftülük tarafından gayri resmi olarak bir imamın görevlendirildiği öğrenildi. Baraka cami Milas Belediyesi tarafından “kaçak inşaat” olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, olayı provokasyon diye nitelendirerek “Vurulan mühre rağmen barakanın yapımı büyük ölçüde tamamlanmış. İçine halılar döşenip namaz kılınmaya başlanmış. Bu durumda biz de durumu kaymakamlığa bildirerek müftülük hakkında şikâyetçi olduk. Kaymakamlığın uyarısı üzerine müftülük tarafından ‘camide’ görevlendirilen imam da geri çekildi” dedi. Tokat, Kaymakam M. Bahattin Atçı’nın ilçe müftüsü Mustafa Ali Değirmenci’yi uyarmasının ardından, Değirmenci’nin de kendisini arayarak “Siz kanuni yoldan cami yapmazsanız yeraltından böyle yapılır. Burası ibadethane, hiçbir şey yapamazsınız” dediğini anlattı.