Muğla’da Yıkım Bilmecesi



Çevre ve Orman Bakanlığı, Muğla’daki özel çevre koruma bölgelerinde yapılmış 4 bin 444 ruhsatsız binanın yıkılması yönünde valiliğe genelge gönderdi. Yıkılması istenen binalar arasında Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Konukevi de bulunuyor.

Muğla İl Genel Meclisi’nin kasım ayı 2. toplantısına Özel Çevre Korumu Kurumu bölgelerinde inşa edilmiş yapıların yıkılmasına yönelik bakanlık genelgesi damgasını vurdu. Gündem dışı söz alan CHP’li Marmaris İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Kaplan, “Kendi yapılarını yasal hale getirmeyen devletin yurttaşların önüne yıkım kararı koyması oldukça düşündürücü” dedi.

Kaplan, Özel Çevre Koruma bölgelerindeki yurttaşların, genelge doğrultusunda telefonlarının, elektriklerinin, sularının kesileceği, evlerinin yıkılacağı endişe ve korkusunu yaşadıklarını söyledi.

Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Devlet Konukevi’nin de kaçak olduğunu belirten Kaplan, şöyle konuştu:

“Bölgede başta Gökova Körgezi’ndeki Devlet Konuk Evi ve aynı yerde yakın zamanda Albayraklar’a satılan DPT tesisleri olmak üzere, yine Okluk’taki jandarma karakoluyla Çetibeli, Bozburun, Çubucak, Hisarönü karakolları ve buralarda son 20 yıl içinde yapılmış olan okullar, camiler, sağlık ocakları, yıkım kararı veren bakanlığın Çubucak ve İnbükü orman içi dinlenme tesisleri, üst düzey askerler için yapılmış olan yazlık tesisler; hepsi kaçak. Bunlar ne olacak? Kendi yapılarını yasal hale getirmeyen devletin, yurttaşların önüne yıkım kararı koyması oldukça düşündürücü. Devletin gücü kendine değil, halka yetiyor.”