Muhalefetin Akay Tepkisi



Kent gündemini iki haftadır oyalayan "Akay Kavşağı kapatılacak mı?" sorusu, Akay’ın kapatılmasına karar veren Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptal edilmesiyle şimdilik rafa kaldırıldı ancak muhalefetin tepkisi dinmedi.

Başkent’in gündemini iki haftadır oyalayan "Akay Kavşağı kapatılacak mı?" sorusu, Akay’ın kapatılmasına karar veren Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptal edilmesiyle şimdilik rafa kaldırıldı ancak muhalefetin tepkisi dinmedi. CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ayrıntılı bir soru önergesiyle Akay Kavşağı’yla ilgili süreci İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a sordu.

CHP’liler "İptal edilen karar AKP’lilerin Meclis’te aldığı kavşağı bariyerle kapatma kararıdır" dedi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i halkı yanlış yönlendirmekle suçladı. MHP ise iki tarafı da eleştirdi:

"Birisi 'Ben bildiğimi yaparım' diyerek, diğeri de mahkemeye giderim diyerek halkı tehdit ediyor. Olan vatandaşa oluyor."

İşte Akay tepkileri

CHP Grup Başkan Vekili Yaşar Çatak: Gökçek bir kere daha yargıya çarptı. Muhalefetimize rağmen Meclis’te alınan bir karar mahkeme iptali şeklinde sundu. Ama yorumunun yanlış olduğu önerisinin doğru olmadığı ortaya çıktı. Bunu Meclis’te de ifade ettik. Sırf Çankaya Belediyesi’ni zor durumda bırakmak amacıyla hizmet için harcanması gereken para billboardlara harcandı. İnsanların kafası karıştı, paniğe sevkedildi. Yürütmesi durdurulan karar mahkemenin Akay Kavşağı’yla ilgili plan iptal kararı değildir, belediye meclisinin aldığı iptal kararıdır. Gökçek aksi şekilde sunmaya çalışıyor. Hem israfı için hem de halkı paniğe sevk ettiği için Gökçek’in Ankara halkından özür dilemesi lazım.

MHP Grup Başkan Vekili Hamit Yavuz: Bir taraf sürekli olarak "bildiğimi yaparım" diyor, diğeri "mahkemeye veririm" diyor. Her iki tarafın da vatandaşı istismar ettiği düşüncesindeyiz. Gökçek’in "kapatırım" tehdidi, Tanık’ın kararda diretmesinin zararı vatandaşa oluyor. İki taraf da makamını istismar ediyor. Vatandaşı oyalamasınlar, hizmet için çalışmalıyız. Bu olay siyasi bir oyun haline getirildi ve MHP kesinlikle bu oyunda taraf değildir.

Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Fazıl Güleken: Melih Bey Akay Kavşağı’yla ilgili mahkeme kararını işine geldiği gibi yorumlayarak Meclis’ten bir karar aldı ve Akay’ı kapatmak istedi. Kavşağı kapatmanın yanı sıra Çankaya Belediyesi’ni billboard’larla halka şikayet etmek istedi. Tamamen siyasi bir karardı ve iptal edildi. Bu yaşanan süreç Gökçek’in kavga etme ve kavgadan beslenme politikasının bir sonucuydu. Çankaya olarak Ankara’ya hizmet etmek ve ulaşım politikaları konusunda Büyükşehir Belediyesiyle işbirliği yapmak istiyoruz. Ama Gökçek ısrarla bizi kavga zeminine çekmek istiyor. Biz bu zemine gelmeyeceğiz ama bundan sonraki hukuksuzluklarda da hak arama olanağımızı ortadan kaldırmayacağız. Melih Bey diyor ki, "Neden dava açıyorsunuz?" Demokrasilerin olmazsa olmazı hak aramayı ortadan kaldırmaya çalışıyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki kavşak kapama başından beri kesinlikle siyasidir. Unutulmamalıdır ki sorunu yine hukuk çözmüştür.