Muhalefetsiz Deprem Toplantısına Tepki



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de deprem toplantısı yaptı. Toplantıya AKP ve MHP'nin tüm İzmir milletvekilleri ve il başkanları davet edildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dışında muhalefetten kimse toplantıya çağrılmazken, TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyesi olan iki CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Sevda Erdan Kılıç'a da davet gitmedi.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; komisyon üyesi Sındır, “Devleti siyasetinizin oyuncağı yapamazsınız.” diyerek tepki gösterdi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Sındır şöyle konuştu: “Devlet kimsenin oyuncağı değildir. Devleti dilediği gibi kullanan bir siyasi iktidar var. Vali bey bile dışlanmış gibi oturuyor masada. Bu toplantı rezalettir. Depremi kullanarak siyasi rant devşirmeye çalışıyorlar.”

CHP'li vekil Sevda Erdan Kılıç da iktidarı şöyle eleştirdi: “İzmirlilerin iradesi yok sayılmıştır. Deprem gibi hassas, herkesi ilgilendiren bir konuda bile devlet kurumlarının partizanca tutum takınması kabul edilemez. İzmir'in dayanışma ruhunu zedelemeye çalışmak yapılabilecek en büyük kötülüktür.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.