Ordu’ya Türkiye’nin En Uzun Tüneli

Ordu’nun Perşembe İlçesi ile Bolaman beldesi arasındaki güzergahta, Türkiye’nin en uzun tüneli yapılıyor. Karadeniz Sahilyolu Projesi kapsamındaki tünel tamamlandığında, ekonomiye yılda 35 milyon dolar girdi sağlanacak.

Karadeniz Sahilyolu Projesi kapsamında Ordu’nun Perşembe İlçesi ile Bolaman Beldesi arasında 8 yıl önce başlatılan yol çalışmalarında son aşamaya gelindi. Proje ile yol güzergahına 4 bin 587 metre uzunluğunda 5 tünel ile 3 bin 710 metre uzunluğunda 36 köprü yapılıyor. Güzergahtaki 3 bin 778 metre uzunluğundaki Nefise Akçelik Tüneli ise, tamamlandığında Türkiye’nin en uzun tüneli olacak.

Gelecek yıl ulaşıma açılması planlanan tünel, ekonomiye de büyük katkı sağlayacak. Karayolları 7. Bölge Müdürü Bilal Demirtaş, “Yol, tüneller sayesinde 42 kilometrelik güzergahı 27 kilometre düşürüyor. Yani 1 saatlik yolu 15 dakikaya indiriyor. Bu ekonomiye yılda 35 milyon dolarlık bir girdi sağlayacak ve 10 yılda kendini amorti etmiş olacak” dedi.

Samsun-Trabzon arasındaki mesafeyi 6 saatten 3 saate indirecek yeni tünelin, günde 20 bine yakın aracın geçtiği Ordu Devlet Karayolu üzerindeki yükü de hafifletmesi bekleniyor.