Mülki Erkân Yeşil Vadi'ye Taşınacak



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi KİPTAŞ'ın, TEM Otoyolu Çekmeköy Kavşağı'nda yaptığı Yeşil Vadi projesinde, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Avukat Murat Aksu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve İstanbul Valisi Muammer Güler'in oğlu Barış Güler komşu oldu.

İstanbul'un en önemli avukatlık bürolarından birinin sahibi olan Murat Aksu, projedeki 404 metrekarelik bahçe dublekslerinden birini aldı. Aksu'nun aldığı dubleksin fiyatı 740 bin dolar. KDV de eklendiğinde bu fiyat 873 bin dolara ulaşıyor. Projedeki uygulama gereği alanlar, ince işçilik denilen iç kısımları kendileri yapacağından, toplam fiyatın yaklaşık 1 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın aldığı daire 267 metrekare alanlı. Fiyatı 485 bin dolar. KDV ile birlikte fiyatı 572 bin dolara ulaşıyor.

İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, projeden 178 metrekarelik bir rezidans aldı. Engin'in rezidans dairesinin fiyatı 360 bin dolar. Net 150 metrekarenin altında olduğu için KDV'si 3 bin 600 dolar.

Vali yok, oğlu var
İstanbul Valisi Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in aldığı dairenin fiyatı 440 bin dolar. KDV ilave edildiğinde fiyat 519 bin dolara ulaşıyor. Barış Güler, 2005'te kurulan Dünya Altyapı İnşaat'ın ve Bionet Endüstriyel Ürünler'in ortağıydı. KİPTAŞ ve iş ortaklarının bu satışlarda indirim yapıp yapmadığı bilinmiyor. Şirketler, satışlarını peşin veya banka kredisi ile yapıyor. Ancak dört ünlü müşteriye satışlarını hangi yöntemle yaptığı konusunda açıklama yapılmadı.

Orman kiralanacak
Yeşil Vadi projesi 173 bin metrekare arazi üzerinde. Projenin 150 bin metrekaresi yeşil alanlardan oluşuyor. Toplam 617 konut yapılacak projede şimdiye kadar 300 civarında konutun satışı gerçekleşti. Projede KİPTAŞ'a ilave olarak Taş Yapı, Kalyon İnşaat ve ENK, taşeron veya iş ortağı olarak yer alıyor. Projenin toplam satış bedeli 200 milyon doları aşıyor. Şu sıralar bütün konutların 'kabası' bitti. 2007'de hak sahiplerine teslim edilecek.

Hekimbaşı ormanına komşu olan proje için bitişikteki Hekimbaşı ormanından 100 bin metrekarelik ağaçlık arazi 49 yıllığına kiralanacak. Kiralama işlemleri için Orman Bakanlığı ile temaslar sürüyor.

Yeşil Vadi projesinde konut satın alanlar arasında Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Vestel Yöneticisi Mehmet Cem Bodur, Denizbank yöneticilerinden Adil Dinçer Alpman, Doruk Parman, İbrahim Tatlıses'in avukatı Canfeda Kaymas, Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, İhsan Kalkavan'ın annesi Meziyet Kalkavan da bulunuyor.