Murat Bektaş Ödülünü Aldı


Gunnel Adlercreutz, Murat Bektaş ve Barış Onay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği'nin (UICB), kuruluşunun 50. yılında vizyonunu ve hedeflerini yansıtacak yeni bir logo tasarımı için açtığı yarışmada ipi göğüsleyen Murat Bektaş, Yapı-Endüstri Merkezi'nde (YEM) düzenlenen bir törenle ödülünü aldı. Murat Bektaş, ödülünü, Yapı-Endüstri Merkezi tarafından Uluslararası Yapı Merkezleri Birliği'nin (UICB) kuruluşunun 50. yılı nedeniyle düzenlenen kutlama etkinliğinde UICB Başkanı Gunnel Adlercreutz'ın elinden aldı.

Gunnel Adlercreutz ve Barış Onay ödülü anons ederkenPeyzaj mimarı olan Bektaş, yarışmanın mesleğiyle ilgili bir konu olması nedeniyle özellikle ilgisini çektiğini söyledi. "Ortaya çıkacak tasarım, UICB'nin 'uluslararası' olma özelliğini ifade edecek bir simge olmalıydı" diyen Bektaş, tasarımını şöyle özetledi:

"Tasarımımdaki yapı silüetinin içindeki nokta, yapı merkezlerini ifade ediyor. Arkasındaki büyük daire de güneşin doğuşunu ve dünyayı simgeliyor. Bu bir anlamda o uluslararası yapıya da bir gönderme. Bence logo tasarımında basit, ne istediğini net bir şekilde ortaya koyan bir yaklaşım olmalı. Asıl önemli olan akılda kalıcı olması. Benim de çıkış noktam da buydu".

Murat Bektaş'ın tasarımı