Murat Belge Osmanlı Bankası Müzesi'nde



Prof. Dr. Murat Belge, Osmanlı Bankası Müzesi'nin (OBM) düzenlediği "Kent ve Edebiyat Söyleşileri"nde okuyucularıyla buluşacak. "Kent ve Edebiyat: Matlık ve Saydamlık" başlıklı söyleşi, 20 Mayıs Çarşamba günü saat 18:30'da gerçekleştirilecek.

"Köy hayatında herkes komşusunun ne yaptığını bilir. Herkes zaten birbirine benzer. Mekân da ortaktır. Kentte mekân özelleşir, dolayısıyla özel hayatlar nüfuz edilmez olur. Edebiyatın çeşitli işlevlerinden biri, özel hayatları kapatan duvarlarda pencereler açmaktır."

OBM'de Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında, her ayın üçüncü çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen "Kent ve Edebiyat Söyleşileri"nde, Yazarını Doğuran Kentler konuşuluyor. Buluşmalarda yazarlar, doğduğu kentten yola çıkarak yazdığı kente, yazdığı kentten yola çıkarak okurun kentine bir yolculuk yapıyor.

Prof. Dr. Murat Belge

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Aynı bölümde doçent doktor olarak görev yaptı. Edebiyat ve edebiyat dışı çeviriler yapan yazar, Halkın Dostları, Birikim ve Yeni Gündem dergilerinde yayın yönetmeni olarak çalıştı. Cumhuriyet Dönemi Türkiye Ansiklopedisi'nin editörlüğünü üstlenen Murat Belge, Politika, Cumhuriyet, Milliyet ve Demokrat gazetelerinde yazdı. Ekim 1996'tan bu yana Radikal gazetesindeki yazılarına devam ediyor ve kurucusu olduğu İstanbul Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nde bölüm başkanlığı görevini sürdürüyor.