Murat Kurum'dan Ucuz Konut Açıklaması



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KurumKastamonu'da Vali Yaşar Karadeniz'i ziyaret etti, İl Değerlendirme Toplantısı'na katıldı.

Valilik binasında basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından Kurum, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Kastamonu'da kentsel yenileme yapılacak
Kurum, "Bugün yaptığımız toplantı çerçevesinde Kastamonu'ya ilişkin belli kararlar aldık. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Mücadelesi'nde tüm Türkiye'ye seslendiği Nasrullah Cami'miz ve kalemiz var. Biz kentsel dönüşümü ikiye ayırdık. Bir tarihi mekansal dönüşüm, bir de eskimiş, köhnemiş alanlardaki kentsel dönüşüm. Nasrullah Camisi'nden başlayıp kaleye kadar gidecek alanda biz Milli Mücadele, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde yapılmış tarihi eserlerimizi gün yüzüne çıkarmak ve buranın dönüşümünü yapmak adına yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda bir kentsel yenileme projesi yapacağız ve yarın itibariyle bu projeye başlayacağız" açıklamasında bulundu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

"800 konut inşa edeceğiz"
Bölgede bulunan vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi ile Örencik mevkisinde 800 konut inşa edeceklerini söyleyen Murat Kurum, "Yaptığımız bu rezerv alanlara vatandaşların mağdur olmayacak şekilde taşınmaları ve daha modern ve deprem riski az olan binalara taşınması suretiyle bu tarihsel dönüşümü yaparak Kastamonu'nun tarihini, kültürünü, turizmini ve kalkınmasını sağlayacak bu önemli projeyi inşallah çok yakın zamanda gerçekleştirmiş olacağız ve bu projeye yarın itibariyle belediyemizle Toplu Konut İdaresi Başkanlığımızla, Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzle, Bakanlığımızla bir bütün olarak bu projenin startını vermiş olacağız" dedi.

Türkiye'nin 81 ilinde Millet Bahçesi projesinin olduğunu, Kastamonu'ya da Millet Bahçesi yapacaklarının müjdesini veren Bakan Kurum, şu ifadeleri kullandı: "Kuzeykent Mahallesi'nde yaklaşık 240 dönüm alan üzerinde imalatının Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecek bir millet bahçesini Kastamonu'ya kazandırıyoruz. Millet bahçesi içinde yürüme yolları, bisiklet yolları, millet kıraathanesi ve Kastamonulu vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı tüm sosyal alanları barındıracak. Bu projeyi 2019 yılı içinde başlatıyor olacağız."