Turizm Teşviği Çeşme'ye 5 Milyar $ Yatırım Getirecek



Teşvik kanunuyla Çeşme'de 112 bin dönümlük bir alanın turizm geliştirmeye ayrılması, bölgeye 5 milyar dolarlık yatırımın önünü açtı. Termal, golf, otel ve kongre merkezi yatırımlarıyla yatak sayısının 15 binden 50 bine çıkması bekleniyor.

Ege Bölgesi'nde Turizm Bakanlığı destekli büyük çaplı ilk tahsis, Çeşme'de ihaleye çıkacak. Ay sonunda ihaleye çıkarılması planlanan bu tahsisler, yerli yatırımcıların yanı sıra, İtalyan, İrlanda, İngiliz ve Bahreynli yatırımcıların ilgisini çekti.

Çeşme Kaymakamı Nazmi Günlü, yatırımların 2008'de başlayacağını belirtti. Proje kapsamında, Şifne bölgesi termal ve wellness, Alaçatı ise golf tesislerinin merkezi olacak. 14 ayrı golf alanının planlandığı projede, oteller ve kongre merkezleri de yer alacak. Günlü, Çeşme'ye yapılacak yatırımın 5 milyar doları bulacağını söyledi.

Sheraton golf alanına talip
Sheraton Oteli'nin Genel Müdürü Mesut Güven, bu alanda 18 delikli bir golf alanına talip olduklarını ifade etti. Güven, 4.5 milyon dolar yatırım yapacakları bu projede, verilecek tahsise göre çeşitli sosyal alanlar, kulüpler ve konaklama alanlarının da yapılacağını kaydetti. İstanbul'da Sheraton'u kurmak için arsa aradıklarını belirten Güven, "3 milyon dolar yatırımla 2 bin kişilik kongre merkezi düşünüyoruz. Termal tesisimizi yenilemek için de 2.5 milyon dolar harcayacağız" dedi.