250 YTL’yi Bile Vermeyecektim



Muğla Mandalya Körfezi’nin cennet köşelerinden Kuyucak Koyu’nu aylığı 250 YTL’den 10 yıllığına kiralayan İstanbullu işadamı Hayrettin Barbaros Günay, aslında orayı para vermeden kiralamak istediğini söyledi.

Yaklaşık 16 yıldır, yaz tatilini Bodrum’a bağlı Güvercinlik Köyü’ndeki Doktorlar Sitesi’nde bulunan villasında geçirdiğini ve sözkonusu arazinin kendisini cezbettiğini belirten Günay, şunları söyledi:

"Ben yıllardır atıl vaziyette duran köy arazisi ve tarihi binayı ayağa kaldırmak, güzelleştirmek için gönüllü olarak muhtara başvurdum. Muhtar da bana orayı verebileceğini söyledi. Yaklaşık 400 bin dolarlık yatırım yaparak 10 yıllığına kiralayacağım yer için aslında kira bedeli vermek istemedim. Bedavaya alacaktım. Çünkü Meşelik Köyü’nü, sonunda devrederek güzel bir tesise kavuşturacaktım. Ancak muhtar Tahir Saylak ’köyümüzün ihtiyacı var’ deyince bari yıllık 3 bin YTL vereyim yardımım olsun istedim. Yapılacak tesisleri de kiralama sonrası köye bırakmayı düşünüyordum."

Eylem günü
Geçen Ocak ayında aylığı 250 YTL’den kiralanan Muğla’nın Milas İlçesi Meşelik Köyü sınırları içerisindeki Mandalya Körfezi’nin çam ağaçları ile kaplı bakir köşelerinden Kuyucak Koyu’ndaki 7 dönümlük köy arazisine bar, disko, beach clup, restoran inşaatına başlanmasına tepki gösteren Mavi Yol Girişimi Komitesi üyeleri ve bölge halkı bugün ’Devletin Malı Deniz Değil, Yedirmeyiz’, ’Üstüne Para Verseydiniz’ eylemi yapacak.

Eylemin ardından Meşelik Köyü Muhtarı Tahir Saylak hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunacak olan eylemciler, Bölge İdare Mahkemesi’ne de sözleşmenin iptali için dava açacak.