Müteahhidin De Bir Şerefi Var

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'nin faaliyetleri ile "Hiçbir iş beceremeyen adam gelip müteahhit oluyor" sözlerine tepki gösterenlere, "Büfesini yıkan, ertesi gün müteahhit oluyor. Her işin bir şerefi var" karşılığını verdi.

Bayraktar, dün yaptığı açıklamada, Türkiye'de sivil toplum örgütlerine önem verilmesi, onların önünün açılması ve seslerini duyurabilmelerinin sağlanması gereğini söyledi. Türkiye'de inşaatla ilgili yaklaşık 30 dernek bulunduğunu kaydeden Bayraktar, bunların bir bölümünün gerçekten inşaat sektörünü temsil ettiğini, ancak bir kısmının çok spesifik işlerle uğraştığını ileri sürdü.

'20 sene boşuna mı okuduk'

Sektörde müteahhitlerin de disiplin içinde olması gerektiğini dile getiren TOKİ Başkanı, Türkiye'de her önüne gelenin müteahhit olduğu iddiasını yineledi. Müteahhitlerin "mektepten ya da alaydan" yetişmesi görüşünde olduklarını ifade eden Bayraktar, şöyle devam etti: "Adam bir yerden buluyor 3 kuruş para, alıyor bir yerden 150 metrekare arsa. Üzerine yapıyor 4 daire. Müteahhit. Müteahhitliğin de bir şerefi var. Bizim ne günahımız var, 20 sene okuduk, mühendis olduk. Biz, bunu söylüyoruz. Buna kızanlar da kızsın."

TOKİ'ye yapılan eleştirleri de değerlendiren Bayraktar, "Bizim yaptığımız 315 bin konutun 280 binini alt gelir grubuna yönelik. TOKİ, 2003'te başladığı çalışmalarla özel sektör konut yapıcılarının da önünü açtı. İnşaat sektörü, yüzde 26 gibi bir büyüme yakaladı. Bu mudur yanlışımız?" dedi. TOKİ'nin piyasayı düzeltmek, fiyatları aşağı çekmek ve kaliteyi yakalamak için konut projeleri gerçekleştirdiğini de vurgulayan Bayraktar, özel sektörün gitmediği bölgelere gidip konut ürettiklerini anlattı.
Bu arada, TOKİ, İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen gayrimenkul fuarında birincilik ödülü aldı.TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, 4 yıldır "İtalya Gayrimenkul Fuarı"nı (EİRA) düzenleyen uluslararası heyetin, Avrupa'nın en büyük gayrimenkul geliştirme ödülünü TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a verdiği belirtildi.