Müteahhite 2100 Yıl Ceza Talebi



Merkez Palandöken İlçesi Yenişehir semtinde, önceki Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Küçükler döneminde 2 bin konut proje hazırlayan Karadayı, inşaata başlamadan dairelerin büyük bir bölümünü sattı. Hürriyet'in haberine göre, Karadayı’nın inşaatı, ruhsatı ve projesi olmadığı gerekçesiyle şimdiki Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen tarafından durduruldu.

Temeli 2013 yılında atılan ve 140 milyon liraya çıkacak projede mağdur olanlar, sık sık eylem yaparak seslerini duyurmaya çalıştı. New City projesinin yanı sıra merkez Yakutiye ile Palandöken ilçelerinde de arsa karşılığında veya sözleşme yaparak vatandaşlardan para toplayan Karadayı hakkında mağdurların şikayeti üzerine 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan dava açıldı. Geçen 12 Nisan’da görülen ilk duruşmaya katılmayan ve adli kontrol şartına uymayan Karadayı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Karadayı, geçen 12 Mayıs günü Bursa’da tutuklanarak cezaevine kondu. İlk celseden sonra şikayetçi sayısı 300’e yükseldi ve Karadayı hakkında istenen ceza da 600 yıldan 2 bin 100 yıla çıktı.

1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen üçüncü duruşmada Karadayı, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile tutuklu kaldığı Bursa E Tipi Ceza İnfaz Kurumundan duruşmaya katıldı. Müşteki sayısı çok olduğu için gruplar halinde dinlenilmesine karar verilen duruşmada bu kez sadece Karadayı’nın savunması alındı. Karadayı suçlamayı kabul etmedi. Karadayı şunları söyledi “Müşterilerin bir bölümünün parasını ödedim, sadece 800 milyonluk kısmı kaldı. Yeni belediye başkanının önüme çıkardığı engellerle inşaatı yapamadım. Ruhsat verilsin yine yapıp konutları teslim ederim.”

Reklam Goruntulenme Bolumu